Zadnje čase se veliko ukvarjam z načini, kako postati sam svoj terapevt. Vse preveč smo navajeni svoje telo in zdravje ter odgovornost zanje prelagati v roke drugih, z izidi pa po navadi nismo zadovoljni. Počutimo se nemočne in mislimo, da je takšna pač naša usoda ali geni. Pa ni tako!

 

Po preučevanju dihalne metode Wima Hofa, sem se poglobila tudi v metodo Joe-a Dispenze. Ker se tudi sicer ukvarjam z dihanjem in dihalnimi vajami, me je pritegnila njegova posebna dihalna tehnika, ki aktivira pinealno žlezo.  (Mimogrede, tudi metoda Wima Hofa aktivira pinealno žlezo – vendar smo to metodo naslovili že v prejšnjih zapisih in Programu Stres & vagus.)

 

O metodi Joea Dispenze smo že pisali v enem izmed prejšnjih prispevkov: “Ali pazite, kakšne misli mislite? Naše misli narekujejo naše zdravje in prihodnost!”

 


Pinealna žleza s pomočjo svetlobe ustvarja melatonin ali serotonin.

 

 

V nadaljevanju bomo razložili, zakaj se aktivirana pinealna žleza začne obnašati kot radijski sprejemnik, kakšne signale sprejema, iz kje, v kaj jih v telesu transformira, kako in zakaj je to dobro oziroma zdravilno za nas.

 

Kaj sploh je pinealna žleza?

 

Pinealna žleza ali češarika ali epifiza je majhna endokrina žleza v možganih vretenčarjev. Pri človeku leži v zadnjem delu velikih možganov. Njena primarna naloga je izločanje melatonina in serotonina.

 

Pinealna žleza in njene funkcije ostajajo aktivne pri zdravih ljudeh, toda ko pride do presežnega stresa, pa tudi tesnobe ali strahu, lahko pride do blokade.

 

Prisotna je pri vseh vretenčarjih in glede na različne mistične in duhovne tradicije je glede na njen pomen za razmerje med prostorom in časom okno do tretjega očesa.

 

Pinealna žleza je zelo občutljiva na svetlobo, ki pride v telo skozi oči in kožo. Takrat tvori nevrotransmitor serotonin, ki nas drži budne podnevi in nam omogoča, da se zavedamo sami sebe v prostoru in času. Takrat naši možgani delujejo z beta valovanjem, ki nam omogoča, da se osredotočamo na zunanji svet – budno zavestno stanje.

 

Ko je zvečer vedno manj svetlobe (ali ko zapremo oči), pinealna žleza začne proizvajati melatonin, ki je nočni nevrotransmitor in upočasni možganske valove na alfa, nato theta in končno delta, ko zaspimo.

 

Melatonin omogoča telesu, da se le ta obnavlja in regenerira (deluje protivnetno).

 

Oba hormona delujeta skladno s cirkadianim ritmom (noč – dan)

 

L – trptofan je osnovni material za oba hormona.

 

Melatonin pade takoj, ko se stresni hormoni dvignejo. (To je zelo pomembno z evolucijskega vidika, saj bi bilo naše življenje in preživetje lahko zelo ogroženo, če bi spali, medtem ko bi nas napadel predator). zato ne moremo zaspati, če razmišljamo stresne misli (ali na splošno, če preveč razmišljamo).

 

Melatonin tudi omogoča pravilno rabo OH v telesu. Ljudje, ki so kronično pod stresom, OH pretvarjajo v maščobo, saj si telo s tem dela rezerve, če bi res prišlo do hujšega scenarija. 

 

Melatonin je za telo esencialni element za obnavljanje celic in imunskega sistema.

 

Pinealna žleza ima mikro kristale in s tem piezoelektrične in prevodne lastnosti. Ko pride do kompresije teh mikro kristalov, se s tem ustvari zunanje elektro magnetno polje. Ena vrste energije (pritisk) se preoblikuje v drugo obliko energije (električni naboj).

 

To sposobnost imajo tudi nekatere živali, na primer ptice, ki s pomočjo svojega in Zemljinega EMP vedo, kam letet.

 

Kaj je piezoelektrični efekt in zakaj je to pomembno? 

 

Gre za sposobnost določenih materialov da generirajo električni naboj kot odziv na mehanični stres. Piezin v grščini pomeni stisniti ali pritisniti in piezo pomeni potiskati.

 

Ena od unikatnih lastnosti tega efekta je, da je reverzibilen. To pomeni, da materiali, ki ustvarjajo piezoelektrični efekt, hkrati ustvarjajo obratni piezoelektrični efekt – elektromagnetno polje ustvarja mehanični stres (pritisk).

 

 

Kako dosežemo mehanični pritisk na kristale v pinealni žlezi?

 

Ko vdihnemo, se lobanjski šivi rahlo razprejo in ko izdihnemo, se zaprejo. Prav tako se križnica pri vdihu premakne ven in pri izdihu se zapre nazaj. To pomaga drenirati  (spinalno tekočino) proti gravitaciji navzgor proti možganom. Če bi opazovali posamezno molekulo, bi le ta potrebovala 12 ur, da bi zaokrožila po celem tekočinskem sistemu možgani – hrbtenjača. Možgane tako ‘splaknemo’ dvakrat dnevno. (Seveda pod pogojem, da ne dihamo stresno.)

 


Na dinamičnem prikazu vidimo, kako dihanje (s trebušno in medenično prepono) ustvarja gibanje križnice in s tem pomaga drenirati spinalno tekočino navzgor. (Mimogrede ta mehanizem pomaga ohranjati elastičnost medeničnega dna in deluje proti inkontinenci in prolapsu medeničnih organov.)

 

Če bi pri izdihu stisnili globoke mišice trupa in potem zadržali dih ter si zraven vizualizirali, kako dih z spinalno tekočino potuje proti pinealni žlezi, bi s tem ustvarili mehanični stres in ta mehanični stres bi električno aktiviral mikro kristale v njej. S tem bi prižgali radijski sprejemnik v možganih.

 


Na dinamičnem prikazu vidimo, kako z dihanjem lahko upravljamo spinalno tekočino s tem pa dotok energije v možgane namesto, da uhajanja dragocene življenjske energije.

 

S tem načinom dihanja dovajamo energijo v možgane tako, da ga električno aktiviramo.

 

Elektromagnetna energija ima vpliv na fizično materijo (predstavljajmo si razporeditev kovinskih opilkov na papirju pod katerim je magnet magnet). Tudi naše telo je magnet. Pri glavi je pozitivni pol, pri križnici je negativni.

 


Človeško telo, tako kot planet Zemlja, oddaja elektro magnetno polje s pozitivnim polom na vrhu glave in negativnim na dnu medenice. Žal se nam z leti krči, ker preveč energije trošimo za ‘boj ali beg’.

 

Do 35 leta starosti je večina naše energije shranjena v telesu, 5% pa v možganih in umu. Naše energetsko polje se z leti krči in postajamo bolj materija in manj energija. Naši glavni trije centri (osrednje tri čakre: energija, da ustvarimo dojenčka, da prebavimo hrano ali da zbežimo pred napadalcem) nam ‘kurijo’ največ energije in jo pretvarjajo v biokemijo in življenjsko silo. Sčasoma izgubimo magnet. In imamo še manj energije shranjene v možganih (ker je večina v telesu).

 


Prvi trije telesni energetski centri (od spodaj navzgor) so povezani z ustvarjanjem energije za ‘boj ali beg’, za ustvarjanje novih živih bitij in za prebavo. Na teh treh točkah izgubljamo ključno vitalno energijo. S to posebno dihalno vajo, lahko to energijo ‘prestrežemo’ in jo z dihom in aktivacijo intrinzičnih mišic pošljem gor v možgane, kjer jo s pomočjo pinealne žleze lahko ‘multipliciramo’.

 

Zato iščemo način, da speljemo energijo nazaj v možgane! S tem preprečimo uhajanje naše  dragocene življenjske energije skozi prvi tri energetske centre oziroma najpogosteje skozi ‘boj ali beg’ (kronični stres).

 

To dosežemo z dihanjem!

 


Gre za medenično dihanje! Tisti, ki sledite našim programom, še posebej za medenično dno, nosečnice in po porodu, zagotovo poznate ta način dihanja! Za izvedbo tehnike opisane v tem prispevku, pa je potrebna le še minimalna nadgradnja.

 

Ker je dura prevodna, s tem dosežemo torrejevo elektromagnetno polje (EMP). Energije iz ključnih treh čaker potuje navzgor v možgane, aktivira se simpatikus in se združi s parasimpatikusom in možgani se vzdražijo kot pri orgazmu – s tem se aktivira tudi zunanje EMP. S tem pride v možgane ogromna količina energije in možgani postanejo nadpovprečno budni. Tvorijo se gama možganski valovi. (S tem se sprosti kundalini.)

 

S to novo energijo lahko spreminjamo svoje telo in svoj svet oziroma se zdravimo.

 

Poznamo štiri stopnje zavesti:

 1. Budnost
 2. Spanje
 3. Sanjanje
 4. Transcendentalno stanje (lucidni transcendentalni trenutki)

 

Večino ljudi večino časa preživi v prvih treh stanjih. Ampak četrti način zavesti lahko dosežemo skozi pinealno žlezo in dihanjem.

 

Pinealna žleza v tem primeru deluje kot radijski sprejemnik, ki sprejema frekvence, ki so izven dosega naših senzoričnih organov in jih pretvori v pomembne slike in sporočila za naše možgane.

 

Ampak, če želimo koristiti te frekvence iz kvantnega polja, potem moramo umiriti možganske valove oziroma umiriti analitični um (neokorteks), da pride zavestno v podzavest. To najlažje dosežemo preko meditacije in z zaprtimi očmi, ki zaradi manjše količine svetlobe aktivirajo pinealno žlezo zaradi tvorbe melatonina.

 

Ko začnemo sprejemati te informacije jih pinealna žleza sprocesira in pošlje naprej v talamus in hipotalamus in hipotalamus pošlje hipofizi, ta pa začne izločati posebne nevropeptide. 

 

To omogoči, da možgani začnejo delovati v zelo koherentni in organizirani obliki – s tem pa vse naša hormonska in energetska središča začnejo delovati harmonično.

 

Ena od teh spojin je tudi oksitocin, ki je ustvarjen v možganih in srcu. Oksitocin se izlije naravnost v amigdalo, preživetveni center možganov in ugasne ‘generator’ za strah, bolečino, agresijo in jezo. Takrat nas preplavi ljubezen in sreča.

 

Oksitocin nato signalizira nastanek NO (dušikov oksid), ta pa endotelijski relaksanti faktor – ta povzroči razširitev srca in arterij. Tako imamo naenkrat več energije in več krvi v pretoku. V tem trenutku oseba začuti neverjetno hvaležnost, da obstaja, da je živa.

 

Ko smo v stanju hvaležnosti, se zgodi kaskada dobre biokemije z vsemi našimi organi, žlezami za izločanje, a v obratnem vrstnem redu, enkrat od znotraj navzven, potem pa od zunaj navznoter. Takrat se začne proizvajati melatonin ‘višje kakovosti’.

 

 

Takrat se melatonin spremeni v zelo zdravilno molekulo, najmočnejši antioksidant. Ta antioksidant deluje proti raku, proti staranju, proti vnetjem, proti kapem, proti mikrobno.. 

 

Melatonin ustvari najbolj halucinogeno molekulo z imenom DIMETHYLTRYPTAMINE (DMT). Ta nas popolnoma sprosti vsega stresa in strahov in izključi analitični um oziroma neokorteks. Takrat se nam lahko začnejo pojavljati lucidne podobe in zato pinealno žlezo imenujemo tudi TRETJE OKO. (Melatonin je v tem primeru pretvornik frekvenc iz kvantnega polja v globoke podobe) Tretje oko vidi stvari, ki jih naše oči ne vidijo.

 

 


Simbol tretjega očesa je po obliki podoben pinealni žlezi v možganih.

 

Druga posebna molekula, ki pri tem nastaja, pa je VAZOPRESIN (antidiuretični hormon). Sedaj lahko telesne celice shranijo več vode – in so pripravljene na večje frekvence ter začnejo osilirati in producirati več koherentne svetlobe in informacij – skrajšano: oseba je deležna BIOLOŠKE NADGRADNJE TELESA.

 

Informacije iz kvantnega polja dobesedno spreminjajo operacijski sistem človeškega telesa.

 

In ustvarjajo nove možgane.

 


Kaj je kvantno polje? Po teoriji kvantne fizike naš svet ni materialen, ampak je vse energija, ki se dogaja z določeno frekvenco, ljudje pa to energijo zaznavamo skozi naša čutila kot materialni svet. Materialni svet je determiniran s tremi dimenzijami : prostor, čas  in obliko. Če bi naše življenje bolj temeljilo na tem svetu in ne na Newtonovem, ‘klasičnem’, potem bi imeli, kot trdi dr. Joe Dispenza mi sami glavno besedo pri kreiranju naše usode – z lastnimi mislimi, dihanjem, umom in občutki.

Želite izvedeti več o tej tehniki? Potem to najdete v knjigi ‘Bocoming supernatural’ oziroma Postanite brezmejni, dr. Joe Dispenza. Sicer to ni edini način za aktivacijo pinealne žleze, obstaja še veliko drugih.

Bi se želeli naučiti tehnike dihanja, ki aktivira pinealno žlezo?

 

Prijavite se preko spodnjega gumba ali komentirajte v komentar in v roku 24 ur vam bomo poslali video demontracijo.

Alja Malis

Alja Malis, specialistka za gibanje

Raziščite še več vsebin na temo:

Showing 18 comments
 • Barbara Weber
  Odgovori

  Hvala za spodbujanje zdravega, naravnega pristopa preko diha do uravnovešenega stanja telesa, uma, duha in energije❤️

  • Alja Malis
   Odgovori

   Barbara, hvala! <3

   • Anja
    Odgovori

    Zdravo Alja,

    zelo zanimiv in poucen clanek, eden od mnogih na tem blogu. Hvala za delitev znanja! Vesela bi bila videa na to temo.

    Lep pozdrav,
    Anja

    • Brigita Petek
     Odgovori

     Lep pozdrav. Jaz Brigita se želim naučiti tehnike dihanja za aktivacijo pinealne žleze. Najlepša hvala že vnaprej.

 • Klara
  Odgovori

  Pozdravljeni, želela bi se spoznati in usvojiti tehniko dihanja za aktivacijo pinealne žleze.
  Hvala.

 • Lidija
  Odgovori

  Pozdravljena,

  želela bi spoznat tehniko dihanja za aktivacijo pinealne žleze.

  Hvala in lep dan
  Lidija

  • Alja Malis
   Odgovori

   Pozdravljeni, hvala vam za zanimanje in poslano na vaš email.

  • Sabina
   Odgovori

   Pozdravljeni!
   Spoznavam vse vec tehnik in delavnic za zdravje cloveka na naraven nacin, zato bi rada spoznala tudi to metodo dihanja. Hvala za vas video

   • Alja Malis
    Odgovori

    Hvala, poslano na mail! Lp

 • Nina
  Odgovori

  Hvala.
  Želela bi spoznati tehniko dihanja za aktivacijo pinealne žleze.
  Namaste.

 • Loti Eva Peklar
  Odgovori

  Živijo,
  najlepša hvala za objavo tega članka :).
  Tudi sama bi želela spoznati tehniko dihanja za aktivacijo pinealne žleze.
  Hvala in lep večer
  Loti

  • Alja Malis
   Odgovori

   Prosim! Me veseli. Poslano na mail. Hvala za zanimanje.

 • Borut
  Odgovori

  Pozdravljeni,
  je se mozno spoznati to tehniko?

 • Maruška
  Odgovori

  Pozdravljeni,

  hvala lepa za članek. Želela bi spoznati tehniko dihanja za aktivacijo pinealne žleze.

  Lep pozdrav,
  Maruška.

 • Nataša
  Odgovori

  Pozdravljena, hvala za konkretno in jasno razlago.

  Lep dan, Nataša

 • Uroš
  Odgovori

  Živijo, tudi sam bi rad spoznal tehniko dihanja za aktivacijo dmt-ja.

 • Tina
  Odgovori

  Zelo me zanima ta tehnika dohanja, hvala za delitev teh fascinantnih znanj!

 • Nataša
  Odgovori

  Hvala za podrobno razlago, kaj točno se dogaja v telesu, opis vzrokov in posledic. Prosim za seznanitev s tehniko dihanja.

Komentirajte