Namen delavnice je ozavestiti držo ženske po porodu, ki ji diktirajo posledice nosečnosti, hormoni in prisilne drže nošenja dojenčka, dojenja in gospodinjskih opravil. Ker je telo mehko zaradi delovanja hormonov, je to obdobje priložnost, da držo in počutje izboljšamo ali pa, ravno nasprotno, jo z neznanjem znatno poslabšamo in s tem tvegamo razmik trebušnih mišic (diastazo rektusov), urinsko inkontinenco, bolečine v križu, bolečine med lopaticami, vratno grbo, odvečne kilograme, depresijo, kronično utrujenost, slabšo odpornost organizma..

Na delavnici se bomo naučile, kako dvigujemo dojenčke oziroma malčke (vključno z lupinicami ipd), da ne slabšamo drže in bolečin oziroma, da celo krepimo svoje telo. Pregledale bomo morebitno diastazo rektusov in stabilnost medenice ter držo. Izvedle bomo 5 ključnih vaj po porodu, ki bodo (po želji) vključevale tudi dojenčke). Vsaka vaja bo imela drugačen cilj, na primer pravilna krepitev telesnega jedra, dihanje s prepono, samomasaža zakrčenih ramenskih mišic, korekcijska vaja za držo..), predvsem pa se bomo naučile krepiti in resetirati svoje telo – nehote – skozi nego otroka in gospodinjska opravila.

Preverile bomo tudi, kateri gibi in vaje so škodljivi, kako nosimo v nosilki, če nas boli križ ali imamo razmaknjene mišice in katere vaje izvajamo, če smo imele carski rez ali epiziotomijo. Izvedele pa boste tudi, kako preprečiti urgentni carski rez v prihodnje.

S to delavnico dobite ‘vstopnico’ za mini skupinsko poporodno vadbo na Vadbeni kliniki. Prav tako pa dobite kar 15% popust na nakup online programa Poporodni preporod.

DATUM TRAJANJE LOKACIJA ŠTEVILO UDELEŽENK NAČIN UDELEŽBE PRIHAJAJOČI DATUMI CENA
60-90 minut Knezova 23, Ljubljana ali na vaši lokaciji V živo ali preko ZOOM-a  Pišite na info@vadbenaklinika.si 100 -200€ na skupino