Namen delavnice je ozavestiti držo in gibanje sodobne nosečnice, da bi se izognila bolečinam v križu, nosečniškem išiasu, razmiku trebušnih mišic (diastazi rektusov), bolečinam v medenici, zapestjih in predvsem, da bi ustvarila optimalno lego medenice – za optimalno lego maternice – za optimalno lego zarodka v maternici – za lažji naravni porod in bolj zdravega dojenčka.

Zaradi nosečniških hormonov (in priprave telesa na porod) je telo mehkejše in s tem bolj dovzetno za nastanek asimetrij v sklepih, saj sodobna ženska ne preživi večino dneva bosa v naravi, brez stolov, čevljev in prevoznih sredstev, kot na primer afriška ženska, ki skorajda nima zgoraj naštetih težav.

S tem ko se ženski med nosečnostjo poslabša drža in vzorec dihanja, ustvari pogoje za težji porod, saj ustvari mehanske in tudi kemične ovire. Posledica je velika pogostost carskih rezov, epiziotomij, vakuumov in raztrganin v razvitem svetu, ki pa pustijo posledice ne samo na mami, ampak tudi na otročku.

Na delavnici bomo ozavestile držo nosečnice med hojo, sedenjem, stanjem in spanjem ter se naučila optimalnega dvigovanja in opravljanja fizioloških potreb in gospodinjskih opravil. Poiskale bomo rešitve za sedeče nosečnice in izvedle 5 ključnih vaj v nosečnosti za pripravo na naravni porod in lažje materinstvo.

Naučile se bomo ‘gibalnih aktivnosti’ in vaj za pravilno lego dojenčka v maternici po metodi Spinning babies, posebno tehniko izstisa ‘perfect pushing’ po metodi Julie Tupler, mehčanje presredka po metodi Jill Miller in sproščanje psoasa po metodi Liz Koch.

Nosečnice Vadbene klinike (mini skupine ali individualna obravnava) imajo poseben popust v višini 5€. Kodo za popust dobijo na vadbi.

DATUM TRAJANJE LOKACIJA ŠTEVILO UDELEŽENK NAČIN UDELEŽBE BONUS CENA
14.02.2018 ob 10:00 120 minut Knezova 23, Ljubljana največ 7 prisotnost partnerja ni moteča 25% popust na paket fotkanja v fotografskem studiu Prispodobe 26€
0