vadba_nosecnice2

ZAKAJ JE KORISTNA?

Ker kot sodobna nosečnica (v službi) veliko sedi in s tem (nehote) zapira porodni kanal.

Ker z veliko sedenja in premalo ustreznega gibanja (nehote) omejuje dojenčka pri njegovem postavljanju v optimalno lego (kar vpliva na razvoj asimetrij, hipotonosti, več bolečin za nosečnico in težji porod).

Ker je dihanje s trebušno prepono in prsnim košem ključnega pomena za dobro podporo telesu v nosečnosti in za iztis ploda.

 

KAJ SE BOMO NAUČILI NA DELAVNICI?

Kako boljše sedeti in katere vaje izvajati v namen ‘korekcije’ sedenja?
Katere vaje moramo nujno (lahko tudi ‘na skrivaj’) narediti že v službi?
Katere vaje moramo izvajati, da bo dojenček v pravi legi
Katere dihalne tehnike uporabiti za lažji iztis (‘Perfect pushing tehnika’).
Kako ‘ukrepati’ v zvezi z vsem tem ob prisotni diastazi rektusov, bolečinah v simfizi ali medenici, bolečinah v križu?
Kako si preveriti diastazo rektusov in kako aplicirati kinezio trak?
Kako se z vajami skozi nosečnost telo pripraviti na lažji (naravni) porod in lažje materinstvo?
Kako z vajami preprečiti bolečine v nosečnosti?
Kaj že v nosečnosti lahko naredimo ‘za’ diastazo rektusov?
Kako dihamo med prvo, drugo in tretjo fazo poroda?
Kako si med porodom pomagati s terapevtskimi masažnimi žogicami, kakšne položaje prakticirati in kako preusmeriti bolečino?

 

Po delavnici boste dobili interaktivno prezentacijo delavnice, ki vsebuje tudi povezave do različnih (vadbenih ali dihalnih) videov. Na delavnici pa boste deležni popusta za različne pripomočke in online program CELOSTNA NOSEČNOST.

Nosečnice Vadbene klinike (MINI SKUPINE ali INDIVIDUALNA OBRAVNAVA) imajo poseben popust v višini 10€. Kodo za popust dobijo na vadbi.

Če se delavnice ne morete udeležiti, lahko kupite posnetek.

Mnenja udeleženk o delavnici

maja-zajc
Maja Zajc

“Delavnico priporočam vsem ženskam, ki so v veselem pričakovanju, saj ti da delavnica nov pogled na nosečnost kot samo. Alja ti predstavi, kako se v nosečnosti pravilno gibati/sedeti, poda ti praktično predstavo kako deluje medenica. Na delavnici mi je bilo pa najbolj všeč da so nam bile predstavljne vaje, katere ti pomagajo med samimi popadki ter najbolj primerni porodni položaji. Delavnica, kjer je teoretični del podkrepljen z praktičnimi prikazi in vajami!”

Jana Jankovič

“Delavnice Naravna nosecnost&naravni porod sem se odlocila udeleziti, ker je od mojega prvega poroda minilo ze dobrih 5 let, vecino stvari sem ze pozabila in sem zelela pridobiti informacije o vajah in polozajih, ki bi mi olajsale bolecine med porodom, saj je prvic potekalo samo v lezecem polozaju. Prav tako sem se naucila nekaj koristnih vaj, ki jih lahko izvajam ze doma med nosecnostjo in ki bodo moje telo in predvsem boke bolje pripravile na porod. Priporocam delavnico tudi za nosecke, ki so na zacetku, saj bodo izvedele koristne napotke glede drze in sedenja v nosecnosti, da hrbet ne bo prevec trpel.”

Nina Majer

“Super vsebinsko izpeljana delavnica. Izvedela sem veliko novih informaciji, ki bi mi pred štirimi leti, ko sem rodila prvič, prišle še kako prav. Sedaj vem, da obstaja več porodnih položajev kot le na boku, in vaj, ki med porodom blažijo popadke. Naučila pa sem se tudi par gibov, s katerimi si v zadnjih dneh pred drugim porodom uspešno lajšam bolečine v hrbtu. Delavnico priporočam vsem, ki imajo kakršnekoli težave ali jih je strah poroda.”

DATUM TRAJANJE LOKACIJA ŠTEVILO UDELEŽENK NAČIN UDELEŽBE BONUS CENA
31.01.2023 ob 17:00 – 19:00 120 minut Knezova 23, Ljubljana največ 8 prisotnost partnerja ni moteča 25% popust v studiu studiu Prispodobe 36€, za stranke VK 26€