vadba_nosecnice2

Delavnica prikazuje pasti urbane družbe v povezavi z gibanjem nosečnice (sedenjem, nepravilnim dvigovanjem..), njihov vpliv na nosečnost, še nerojenega otroka in na porod ter praktične rešitve.

Delavnica Naravna nosečnost & naravni porod je nastala kot odgovor na ponavljajoča se vprašanja naših vadečih nosečnicah o:

  • optimalnejšem načinu sedenja v službi
  • o vzrokih za nelagodja kot so otrdevanje trebuha, špikanje/bolečina pod rebri, v kolkih, dimljah, prezgodnjimi popadki..
  • bolj naravnem gibanju skozi dan (da ne bi bolel križ, kolena, da bi se plod pravilno obrnil, da se razmik trebušnih mišic ne bi večal..)

Delavnica je del celostnega sistema naše obravnave nosečnice, ki se komplementarno dopolnjuje s programom CELOSTNA NOSEČNOST in/ali vadbami za nosečnice v našem studiu. V primeru, da se naknadno odločite še za nakup online programa Celostna nosečnost, se vam s kodo za popust, ki jo dobite ob nakupu delavnice, cena zniža za višino cene delavnice.

S tem ko se ženski med nosečnostjo poslabša drža in vzorec dihanja, ustvari pogoje za težji porod, saj ustvari mehanske in tudi kemične ovire. Posledica je velika pogostost carskih rezov, epiziotomij, vakuumov in raztrganin v razvitem svetu, ki pa pustijo posledice ne samo na mami, ampak tudi na otročku.

Na delavnici bomo ozavestile držo nosečnice med hojo, sedenjem, stanjem in spanjem ter se naučila optimalnega dvigovanja in opravljanja fizioloških potreb in gospodinjskih opravil. Poiskale bomo rešitve za sedeče nosečnice in izvedle 5 ključnih vaj v nosečnosti za pripravo na naravni porod in lažje materinstvo.

Sestavljena je iz štirih delov 

  1. del: Sedenje & gibanje (V prvem delu spoznamo sodoben način sedenja, počepanja, hoje, spanja nosečnice in ga zamenjamo z ustreznejšim)
  2. del: Anatomija in fiziologija (V drugem delu spoznamo delovanje medenice, odkrijemo da to ni ena fiksna kost in kako z nepravilno uporabo manjšamo porodni kanal in prostor plodu. Spoznamo tudi kako drža in gibanje vplivata na vezi in naklon maternice ter s tem na položaj ploda, počutje mame in izzid poroda.)
  3. del: Vaje & tehnike (Preko štirih tehnik, skozi prikazane vaje najdemo rešitve za obravnavo ključnih struktur našega telesa: trebušne prepone, medenične prepone, križnice in ligamentov maternice. naučimo se tudi tehnike ‘Perfetct pushing’ za lažji izis pri porodu.)
  4. del: Sproščanje telesa preko mišice psoas (Spoznamo funkcije psoasa in njegovo vlogo v nosečnosti in pri porodu. Naučimo se različnih tehnik sproščanja in prikažemo možne porodne položaje).

Nosečnice Vadbene klinike (MINI SKUPINE ali INDIVIDUALNA OBRAVNAVA) imajo poseben popust v višini 10€. Kodo za popust dobijo na vadbi.

Če se delavnice ne morete udeležiti, lahko kupite posnetek.

Mnenja udeleženk o delavnici

maja-zajc
Maja Zajc

“Delavnico priporočam vsem ženskam, ki so v veselem pričakovanju, saj ti da delavnica nov pogled na nosečnost kot samo. Alja ti predstavi, kako se v nosečnosti pravilno gibati/sedeti, poda ti praktično predstavo kako deluje medenica. Na delavnici mi je bilo pa najbolj všeč da so nam bile predstavljne vaje, katere ti pomagajo med samimi popadki ter najbolj primerni porodni položaji. Delavnica, kjer je teoretični del podkrepljen z praktičnimi prikazi in vajami!”

Jana Jankovič

“Delavnice Naravna nosecnost&naravni porod sem se odlocila udeleziti, ker je od mojega prvega poroda minilo ze dobrih 5 let, vecino stvari sem ze pozabila in sem zelela pridobiti informacije o vajah in polozajih, ki bi mi olajsale bolecine med porodom, saj je prvic potekalo samo v lezecem polozaju. Prav tako sem se naucila nekaj koristnih vaj, ki jih lahko izvajam ze doma med nosecnostjo in ki bodo moje telo in predvsem boke bolje pripravile na porod. Priporocam delavnico tudi za nosecke, ki so na zacetku, saj bodo izvedele koristne napotke glede drze in sedenja v nosecnosti, da hrbet ne bo prevec trpel.”

Nina Majer

“Super vsebinsko izpeljana delavnica. Izvedela sem veliko novih informaciji, ki bi mi pred štirimi leti, ko sem rodila prvič, prišle še kako prav. Sedaj vem, da obstaja več porodnih položajev kot le na boku, in vaj, ki med porodom blažijo popadke. Naučila pa sem se tudi par gibov, s katerimi si v zadnjih dneh pred drugim porodom uspešno lajšam bolečine v hrbtu. Delavnico priporočam vsem, ki imajo kakršnekoli težave ali jih je strah poroda.”

DATUM TRAJANJE LOKACIJA ŠTEVILO UDELEŽENK NAČIN UDELEŽBE BONUS CENA
17.01.2020 ob 17:00 – 19:00 120 minut Knezova 23, Ljubljana največ 8 prisotnost partnerja ni moteča 25% popust v studiu studiu Prispodobe 36€, za stranke VK 26€