Celostna nosečnost

67.00

To ni le vadbeni program, to je način življenja in mišljenja nosečnice, ki bi rada doživela najlepše obdobje v svojem življenju, ga preživela brez bolečin in rodila naravno v korist sebe in otroka.

Opis

KAKO SE JE VSE ZAČELO..

Holistični program Celostna nosečnost je začel nastajati z nastopom moje druge nosečnosti. V prvi nosečnosti, še nisem vedela, kako pomembno je, da se nosečnica informira in pripravlja na porod ter da skrbi, kaj se dogaja z njenim telesom – predvsem z ustreznim gibanjem in tudi prehrano.

Preveliko sedenja (izobraževanja, priprave na izpit – kar sicer danes ni več izgovor) je privedlo do bolečin v medenici (ki so se vlekle zaradi neustreznega zdravljenja še eno leto po porodu), nepriprave in neinformiranost o porodih v porodnišnicah pa do fetalnega distresa in urgentnega carskega reza (kljub šoli za starše)! Ta izkušnja mi je dala veliko priložnosti za raziskovanje in pomoč drugim mamicam pri omenjenih težavah. Od takrat sem vedela, če bom še kdaj noseča, bo vse popolnoma drugače! In tako se je tudi zgodilo.. Zanosila sem decembra 2017 – in začela ustvarjati ta program. Rodila sem 4.8.2018, mesec predčasno. Preberi mojo Porodno zgodbo!

Skupinska in individualna srečanja pri dveh priznanih dulah, izobraževanja Spinning babies, kup nove dodatne strokovne literature (med drugim tudi na temo vaginalnega poroda po carskem rezu), porodnih filmov in drugih tujih izobraževanj za nosečnice se je skupaj z lastno izkušnjo prelevilo v enega mojih največjih in najlepših projektov. Projekt CELOSTNA NOSEČNOST  mi je podaril eno najlepših obdobij nosečnosti, tokrat brez bolečin (pri mojih devetintridesetih) z vaginalnim porodnim epilogom. Hkrati  pa enake možnosti za vse druge nosečnice, ki ga odkrijejo.

 V tem programu odkrivam resnice, ki jih sicer nisem izvedela ne pri ginekologu ne v šoli za starše..

vadba_nosecnice1

KAJ JE BISTVO PROGRAMA?

 1. Kako z ustreznim gibanjem v nosečnosti, vadbo, samomasažnimi in dihalnimi tehnikami dosežemo ravnovesje delovanja mišic medeničnega dna, diafragme, ligamentov maternice in naravnanost medeničnih kosti, ki omogočajo optimalnejše gibanje in spuščanje ploda ter posledično  manj nosečniških tegob.
 2. Kako se pripravimo na naravni porod, kjer bo potrebno čim manj medicinskih intervencij, ki imajo lahko dolgotrajen vpliv na mati in otroka.

KAJ VSEBUJE PROGRAM?

 • Vadbene videe, razdeljene po trimestrih, ki osvobajajo medenico, dajejo prostor maternici, odpirajo porodni kanal in pripravljajo telo na povečan trebušček, prsi in porod
 • Vadbene videe, ki specifično obravnavajo preventivo bolečin v križu, bolečin v medenici, v stopalih, diastazo rektusov (razmik trebušnih mišic), v zapestjih
 • Video, kako si same preverimo diastazo rektusov v nosečnosti.
 • Videe ustreznega gibanja skozi dan, kako dvigujemo starejše otroke, kako spimo, kako hodimo, kako gospodinjimo
 • Videe, kako si s samomasažo z žogicami, lahko sprostimo napetosti v hrbtnih mišicah, mečih (krči), stopalih, pripravimo presredek na porod, kako jih uporabljamo med porodom..
 • Video, kako mišica psoas sodeluje pri porodu in kako jo sproščamo v nosečnosti.
 • Video, kako varno razgibamo telo, če imam predpisan počitek oziroma ležanje.
 • Video, kako si z vadbo lahko pomagamo pri obračanju medenične ali posteriorne lege otročka.
 • Video, zakaj dejansko pride do prezgodnjih popadkov in kako si lahko pomagamo (je del delavnice).
 • Video bloge (vloge) s koristnimi nasveti o slabosti, škodljivosti komercialne folne kisline, ultrazvokih, neukrotljivi lakoti, hemoroidih, povečanju stopal, težavami z mehurjem, sladkorjem v krvi in še in še
 • Posnetek delavnice Naravna nosečnost & naravni porod (2 uri) – ki jo lahko kupite tudi samostojno.
 • Program spremljajo vsebine, kot so: upravljanje z bolečino med porodom, kaj je pomembno za dojenčka in mamo takoj po porodu, porodni načrt, seznam za dojenčka, seznam za v porodnišnico, kaj je pomembno za dojenje in še veliko več.
 • Dostop do moje knjižnice porodnih filmov, knjig, tujih porodnih delavnic
 • Izvedele boste veliko dejstev o epiduralni analgesiji, umetnih popadkih, epiziotomiji, rojevanju v vodi, vaginalnem rojevanju po predhodnem carskem rezu, o različnih pristopih v slovenskih porodnišnicah, o možnih zapletih med porodom..
 • Vprašalnik za porodnišnice
 • Porodni načrt
 • Video s tipičnimi napakami izvedbe posameznih vaj
 • Dodatni plesni ‘kardio’ video.
 • Zaprta FB skupina za podporo
 • Holistični prehranski vodnik za nosečnice*

Opomba* kar je označeno z zvezdico še ni bilo v celoti obdelano.

vadba_nosecnice2

50% popust pripada vsem nosečnicam, ki so že vstopile v tretje tromesečje! V tem primeru pošljite kopijo materinske knjižice, kjer je viden vaš predviden datum poroda na info@vadbenaklinika.si in poslali vam bomo kodo s popustom.

Zaupa nam tudi Drogerie Markt, kjer se naši produkti nahajajo tudi v Knjižici ugodnosti za nosečnice in mamice ter Babybook, kjer objavljajo naše članke in video bloge za mamice in nosečnice.

KJE SE PROGRAM NAHAJA IN KAKO SE DO NJEGA DOSTOPA?

Ko naročite program in ga poravnate, dobite preko vašega gmaila dostop do programa (najkasneje v roku 24 ur), ki se nahaja v ‘spletnem oblaku’ google drive. Za oglede videov potrebujete internet. Program je dosegljiv za nedoločen čas.

BLOGI NA TEMO NOSEČNOSTI

POPUSTI NA DRUGE PROGRAME IN PRIPOMOČKE:

Znotraj programa dobite kode za popuste na morebitne vadbene pripomočke ali druge online programe. Prav tako pa

Oboje uporabljam tudi sama.

DRUGE AKTIVNOSTI ZA NOSEČNICE NA VADBENI KLINIKI

 1. Vadba za nosečnice v mini skupinah
 2. Individualna obravnava
 3. Delavnica Naravna nosečnost &  naravni porod
 4. Brezplačni filmski večeri (gledamo porodne filme – objavljeno kot dogodki na FB Vadbena klinika z Aljo Malis)
 5. Priprave na porod v okviru delavnic dule (vprašati)