Dobrodošli pri prvem koraku vaših sprememb!

O programu
Endometrioza

“Problem endometrioze ni zgolj v sami endometriozi, ampak v razsežnosti njenih posledic”

 

Citat iz predavanja o endometriozi.

Telo vedno deluje v najboljši moči vzpostavljanja homeostaze. Le včasih ga (nehote) oviramo pri tem.

Endometrioza je vnetna bolezen, ki se jo je treba lotiti celostno, hkrati ‘gasiti požare’ in odpravljati vzroke. Kaj so sploh vzroki? Vzrokov je dejansko veliko in do vsakega mora pristopiti z znanjem.

 

Za kakšno znanje gre? Vsaka ženska bi morala do te mere poznati svoje telo, da bi točno vedela, kaj ji škodi in kaj koristi. Žal se v današnjih časih sodobna ženska nima dosti časa poglabljati v vzroke in rešitve endometrioze. Po drugi strani pa ji medicina in zdravniki ne nudijo dosti odgovorov na njena vprašanja.

 

V bistvu pa bi morala vedeti vse, katera hrana ji še dodatno vzpodbuja vnetne procese, kako stres stopnjuje simptome ter kako ga uravnavati, kakšni gibi (vaje) lahko zmanjšajo bolečine in mobilizirajo zlepljena tkiva, kako spanje vpliva na potek bolezni, hormonski motilci v prehrani in okolju..

 

Kako vam lahko pomaga online program Endometrioza?

V online programu Endometrioza boste izvedeli vse (ali skoraj vse) o tej bolezni.

 

Na posnetkih boste vadile skupaj z Aljo Malis, avtorico programa in Ester, njeno vajenko z endometriozo. Vaje so preproste in jih lahko izvajate same v udobju doma. 

 

Program vam bo razkril, kako simptomi endometrioze ustvarjajo nova, ločena žarišča težav po telesu, ki jih ponavadi zamenjamo z drugimi težavami oziroma jih ne pripisujemo endometriozi.

 

Šele tako boste razumele pomen posameznih vaj in jih vzljubile.

Dodatne informacije

Ste vedele, da v povprečju mine 7 let, preden ženska dobi dejansko diagnozo ‘endometriozo’? Pred tem dobi različne druge diagnoze, včasih celo napotnico za psihiatra.

 

Ste vedela, da imajo endometriozo lahko že zarodki v maternici?

 

In ste vedele, da imajo ženske z endometriozo v svoji mikrobioti posebno sestavo bakterijskih sevov?

 

Na spodnji povezavi izveš več o programu!

 

V kolikor bi želela popolnoma individualni pristop, se lahko programa lotiš tudi v obliki individualne obravnave z Aljo Malis.

 

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na:
info@vadbenaklinika.si
ali na telefonski številki
041 660 687.

Lep pozdrav, Alja