VAGUS & STRES – Trening avtonomnega živčevja

67.00

Ta program vam bo pomagal izboljšati odpornost telesa na kronični stres – ne glede na vrsto stresa. Stres v kronični obliki ustvarja podlago za zagon bolezni, slabega počutja, kronične utrujenosti, padec imunskega sistema in avtoimune (vnetne) bolezni. Vsebuje preproste tehnike, ki se jih lahko nauči vsak človek.

Opis

ALI JE TA PROGRAM NAMENJEN VAM?

Ali ste tudi vi eden/ena izmed tistih, ki hodite od zdravnika do zdravnika in (neuspešno) iščete pomoč pri vaših težavah z anksioznostjo, oteženim (stresnim) dihanjem, nepojasnjenimi bolečinami (v trebuhu, pod rebri, v križu ipd.), neobvladljivim strahom, zakrčenimi mišicami, vrtoglavicami, paničnimi napadi, slabo držo, razdražljivostjo, kronično utrujenostjo in padcem imunskega sistema?

Potem se morate naučiti, kako deluje vagusni živec in kako mu pomagati do dobrega delovanja.

V programu vam bomo razložili in pokazali preproste tehnike, kako sami izboljšamo tonus vagusnega živca.

KAJ KONKRETNO SE BOMO NAUČILI?

slika-za-v-tekst-dihanje
  1. Tri ključne dihalne tehnike za resetiranje imunskega sistema in vagusnega živca

  2. Masažno tehniko za vagusni živec & Kineziotaping za vagusni živec in drenažo možganov

  3. Masažno – raztezni gibalni tok – dihanje s prepono na način klinične somatike

  4. Kako ukrepati v primeru paničnega napada, zadihanosti, mrzlih rok in nog in še veliko več..

  5. Kako deluje naš avtonomni živčni sistem z vagusom na čelu – Kako ga lahko reguliramo – Kaj je variabila srčnega utripa in kako s temi podatki zagotavljamo v telesu ravnovesje (homeostazo).

slika-za-v-tekst
Glavni navdih avtorice projekta Vagus & Stres, Alje Malis, matere samohranilke dveh otrok, je bila njena lastna izgorelost in kronična oslabelost imunskega sistema.

ZAKAJ NE BI SVOJEGA TELESA NARAVNALI NA ‘TOVARNIŠKE NASTAVITVE’?

Prvi pogoj za vzpostavitev homeostaze v telesu je, da znamo umiriti svoj živčni sistem. To je naloga vagusnega živca – če deluje prav in ima dober tonus. Če ga nima, smo ‘obsojeni’ na prevladujoče delovanju simpatikusa (stresni odziv telesa). Naše celice telesa so bodisi v ‘načinu’ rasti ali načinu propada. Ne morejo biti v obeh načinih hkrati. Vagusni živec je tisti, ki odloča ali se naše telo obnavlja (oziroma raste) ali propada.

 

Vagusni živec je zato najpomembnejši živec v našem telesu. Če deluje dobro, tudi vsi ostali živci lahko delujejo dobro. In posledično vsi organi, ki jih oživčujejo ter organski sistemi.

vagus-certifikat
Avtorica programa se nenehno izobražuje na področju delovanja avtonomnega živčevja in holističnem pristopu obravnave človeškega telesa pri različnih doktorjih funkcionalne medicine.

Vabljeni k ogledu, vsebina katerih čudovitih knjig, svetovnih uspešnic, je zajeta v tem programu.

VAS ZANIMA VEČ? Kliknite spodaj in si oglejte BREZPLAČNI VIDEO o vagusnem živcu iz programa Stres & Vagus!