Moj porod – brez terapevtskih masažnih žogic bi bil veliko bolj boleč!

Moj drugi porod se je odvijal popolnoma drugače kot prvi, kjer sem bila nepripravljena in rodila s carskim rezom. Preberi mojo VBAC porodno zgodbo!

To nosečnost, za razliko od prve in pri svojih 39ih nisem imela praktično nobenih bolečin – in še uspelo mi je roditi vaginalno po carskem rezu – in to brez epiziotomije ali raztrganin!

Ena od ‘skrivnosti’ je zagotovo uporaba terapevtskih masažnih žogic tekom nosečnosti IN MED popadki.

Že v nosečnosti skoraj ni minil dan, da ne bi uporabljala svojih terapevstkih masažnih žogic – če ne drugače, sem jih uporabljala na mojih vadbah za nosečnice v studiu Vadbene klinike. (Čisto vse, od prve do zadnje, so si svoj par odnesle tudi domov!) Z njimi pa sem posnela tudi ogromno vaj iz programa CELOSTNA NOSEČNOST, ki je prav tako ‘dojenček’ moje druge nosečnosti. 🙂 Posnela sem masažo ledvene hrbtenice (bolečine v križu), med lopaticami, rame, medenica (išias, bolečine v medenici), zapestja, meča, presredek..)

 


Terapevtske masažne žogice

 

Ko sem v knjigi Birth Skills prebrala, da so ženske kot eno od tehnik za upravljanje s porodno bolečino uporabljale žogice, sem takoj prišla na idejo, da bi bile moje žogice pravzaprav še veliko boljše za to, saj so ravno prav trde in mehke hkrati.

V naprej sem si vizualizirala, kako jih bom uporabila med porodom, da preusmerim bolečino:

  • stoje pod stopali
  • stiskajoč v dlani
  • kot masažo ledvenega dela in ali trtice (masirala bi me moja dula)
  • kot masažo akupunkturnih točk za sprožitev poroda (če bi bilo potrebno)

Ko se mi je sprožil porod (voda mi je odtekla pet tednov predčasno!), nisem imela še čisto nič pripravljeno za v porodnišnico (spet). Kljub temu, da mi je voda ves čas odtekala in kljub temu, da sem bila sama doma (v hiši), sem tekala gor in dol, da sem vzela potovalko, vanjo zmetala kokosovo vodo, nekaj za prihriznit, moje knjige (nikoli ne grem nikamor brez), dokumente in seveda moje žogice!

Kako točno sem jih uporabila pri porodu (in v nosečnosti) si lahko pogledate v sledečem videu in preberete v moji porodni zgodbi!

Moram rečt, da so bile one in dula moja najboljša izbira pri drugem porodu – poleg seveda vseh priprav v obliki gibanja in dihanja..

 

 

Edino, kar obžalujem je, da nisem ‘dokumentirala’ uporabe svojih terapevtskih masažnih žogic! Res mi je žal. ker so bile res koristne! To je bila neponovljiva priložnost, ki sem jo izpustila. In potem, ko sem en dan o tem ‘pojamrala’ moji sestri, ki je rodila dober mesec za mano (prvič), mi ona pošlje tole fotko!! Joj, kako sem bila vesela!!  Pa ne samo, da mi je poslala in dovolila objavo fotke, ampak tudi, kar mi je napisala zraven:

 


Moja sestra med aktivno fazo poroda.

 

“To je bilo, ko sem se se odpirala. Med popadki sem jih stiskala v rokah. V bistvu sem jih imela že doma, da sem jih stiskala med popadki. Potem sem tam samo nadaljevala. Ja, res so mi pomagale preusmerjat pozornost od bolečine. Ko je prišel popadek, sem imela vsako v svoji roki, jih stiskala in dihala.”

Morda vas bi hkrati utegnilo zanimati tudi, kako si lahko z veliko žogo pomagate pri porodu? Kliknite tu za VIDEO.

 


Velika žoga & online program Celostna nosečnost

 

Žogice me seveda spremljajo tudi ves čas po porodu. Dejasnko si ne predstavljam vsega tega nošenja, dojenja, dvigovanja dojenčka brez masaže s temi žogicami. Ko Nika Luna zaspi, takoj pograbim žogici in ne pomasiram – raztegnem in krepim telo – vse v enem. V videu spodaj si lahko pogledaš, kako!

Moj porod – brez terapevtskih masažnih žogic bi bil veliko bolj boleč! Alja Malis, specialistka za gibanje
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BREZPLAČNI TELEFONSKI POSVET?

Imate vprašanje? Kliknite na gumb in prejmite brezplačni telefonski posvet?

Želim brezplačni posvet!