Tako rada prebiram dela avtorja dr. Joe Dispenze, da sem zopet zbrala nekaj njegovih mislih in jih združila v ključno vprašanje današnjega modernega človeka, ki se lomi pod bremenom materialnega sveta: Zakaj dejansko zbolimo? In kako se pozdravimo?

 

Da bi prišli do odgovora, se moramo najprej spustiti na nivo atoma in razumeti iz česa je le ta sestavljen.

 

Atom je dejansko sestavljen iz 99,99999% praznega prostora. Ta prostor je informacija. Je energija. Je frekvenca. Preostanek 0,0001% atoma je materija. Torej večinski del atoma je energija!

 

Ko se atomi združujejo v molekule, si delijo skupno polje energije oz informacij. Če te molekule povežemo med seboj, nastane celica. Tudi te molekule si delijo skupno polje informacij, ki obdaja celico. Ko nato določene celice združimo skupaj, nastane tkivo. Tudi tkivo ima skupno polje informacij. 

 

Informacije, ki si jih delijo, so kolektivna zavest. 

 

Tkiva se združujejo v organe in tudi organi imajo svoje polje informacij. Te informacije narekujejo materiji, kaj je njeno poslanstvo. 

 

Če nato organe povežemo med seboj v sistem, dobimo sisteme kot so srčno-žilni sistem, prebavni sistem, živčni sistem, imunski sistem, reproduktivni sistem.. in vsi ti sistemi delujejo v okrilju kolektivne zavesti, ki obdaja ta sistem.

 

Energija daje življenje vsemu materialnemu.

 

Če vse sisteme povežemo med seboj, dobimo telo. In tudi telo ima energetsko polje okoli sebe. To daje telesu življenje, ritem, koherenco. To nevidno polje informacij daje našemu telesu življenje.

 

Vse bolezni nastanejo z zniževanjem frekvence (tega polja). 

 

Bolj (s časom) izgubljamo frekvenco, bolj nekoherentna le ta postaja. Začne se gibati izven ritma, izven reda.

 

Če bi imeli skupino bobnarjev, bi se to slišalo kot da vsak bobna po svoje.To bi povzročilo veliko hrupa in inkoherence. Če pa bi imeli v tej skupini nekaj zares dobrih bobnarjev z ritmom, bi sčasoma ‘potegnili’ v ritem za sabo ostale bobnarje, ki bi začeli bobnati v istem ritmu. 

 

Podoben fenomen obstaja s starinskimi urami, ki se nahajajo v istem prostoru.. recimo, da vsaka tiktaka po svoje.. v določen času, bi se začele tiktakati v istem ritmu.. prav tako kot bi ženske, ki živijo v istem stanovanju, začele menstruirati ob istem času.

 

To je naravni fenomen.

 

Naše telo potrebuje tega bobnarja, ki bobna v ritmu, da ta ritem prenese tudi na druge dele telesa (sisteme, tkiva, organe, celice, molekule in atome)

 

Kako dejansko  pride do tega, da naša frekvenca polja zniža?

 

Odgovor se skriva v načinu, kako živimo :

 • Bodisi v preživetvenem načinu – to je stresni način -ustvarja inkoherenco
 • Bodisi v ustvarjalnem načinu – skrbi za rast, čiščenje in prenova telesa

 

Ko smo pod stresom (dlje časa – torej v prvem načinu), nastaja v možganih inkoherentni ‘odtis’ (neurejeno možgansko valovanje). Takšno valovanje možganov pošilja nato inkoherentna navodila po telesu. Tako pride aritmično sporočilo do srca (srčno-žilnega sistema), prebavil (prebavnega sistema), imunskega sistema, reproduktivnega sistema..

 

Poleg tega čustva, ki jih ustvarjamo v preživetvenem načinu delovanja telesa, ko smo pod stresom, nas ustvarjajo bolj materialne kot energijske. Občutki strahu, krivde, jeze, ljubosumja, nevoščljivosti, tekmovalnosti, izgube, sramu, brezupnosti in podobni nas trdno zasidrajo v tridimenzionalni svet materije: v telo  prostor in čas in nas oropajo energije. 

 

Ta čustva se hranijo z energijo iz frekvenčnega polja!

 

Kratkoročni vpliv takšnih čustev je, da se človek rekalibrira in začne polniti energijo nazaj.

 

Ampak dolgoročni efekt teh čustev dobesedno izsesa energijo iz tega polja in ga spreminja vedno bolj in bolj v materijo. Tako je človek tudi sam prepričan, da je bolj materija, kot valovanje(energija).

 

Drugi način naše eksistence je ustvarjanje, rast, razvoj. V tem načinu lahko pozabimo na svoje telo, na ljudi okoli nas in na čas. 

 

Takrat lahko postanemo:

 • Nihče
 • Nikjer
 • Nikoli

 

kar je osnova za ustvarjanje vsega dobrega. To stanje bi lahko poimenovali tudi kvantni vakuum. V tem stanju lahko začne človek ustvarjati novo energijo in pisati svojo boljšo prihodnost.

 

Torej..

 

..ko smo predolgo časa v kroničnem preživetvenem načinu, jemljemo energijo iz (kvantnega) polja, možgani postanejo inkoherentni, z njimi pa vsi telesni sistemi.. postajamo vedno bolj materija in manj energija..frekvenca je izven ritma.. takrat se zgodi prelom.. 

 

Takrat postanemo podvrženi zakonom materije, zakonom termodinamike, zakonom entropije (Zakonom Newtonove fizike). Takrat začne naše telo razpadati. Tako kot razpada karkoli v svetu materije, fizične realnosti. (drugi zakon termodinamike).

 

In da bi še lažje razumeli..

 

Imamo različne tipe povezav v možganih oziroma živčnih prenašalcev:

 1. Vrsta so nevrotransmiterji oziroma živčni prenašalci – ko imamo misel
 2. Vrsta so nevropeptidi in jih ustvarjajo te misli (hipotalamus – hopofiza)
 3. Vrsta so hormoni – ki jih ustvarijo te nevropeptidi (in narekujejo delovanje organov)

 

Na primer, če imamo seksualno misel (1), se ustvarijo določeni nevropeptidi (2), ki signalizirajo informacije reproduktivnim žlezam, ki posledično aktivirajo tamkajšnji hormonski center (3) tako da začne oddajati informacije reproduktivnim organom.

 

Oziroma, če so te misli drugačne narave, na primer jeza ali strah se ustvari drugačen nivo miselne zavesti, ki  reproducira drugačne neuropeptide, ki aktivirajo drug hormonski center, le ta pa oddaja navodila drugim organom.

 

V obeh primerih se zgodi mobilizacija ogromno energije, pa čeprav gre le za namišljeno nevarnost ali ‘namišljeno reprodukcijo’.

 

Mobilizacija energije se zgodi v tako imenovanih energetskih centrih, poimenovanih tudi čakrah. V vsaki čakri je pleksus živcev, ki ‘dirigirajo’ organom, ki spadajo pod to okrilje. 

 

Veliko energije porabimo, da ustvarimo otroka, da prebavljamo hrano, da se borimo za (navidezno) preživetje ‘boj ali beg’.. to izčrpa naše energetsko polje informacij.

 

 1. energetski center: Spolnost (spolne žleze)
 2. energetski center: Prebava (prebavni organi)
 3. energetski center: Adrenalni center, preživetveni (boj ali beg)
 4. energetski center: Srce (nivo uma)
 5. energetski center: Ščitnica 
 6. energetski center: Epifiza 
 7. energetski center: Hipofiza

 


Energetski centri po Joe Dispenzi

 

Ko aktiviramo katerokoli misel, je vedno povezana z enim ali več omenjenimi energetskimi centri. 

 

Vsak od teh centrov je direktno povezan z umom in začne oddajati informacije v polje.

 

Če še naprej živimo prevalentno z občutki (emocijami) preživetja, potem vklapljamo vedno enake hormonske centre in smo postali odvisni od določenih ponavljajočih občutkov, potem telo začne porabljati enormne količine energije in oddajati inkoherentne signale žlezam dotičnega področja. 

 

S to inkoherenco v energetskih centrih  sprožimo bolezen.

 

In tukaj se postavi vprašanje:

 

Ali je možno ‘blagosloviti’ oziroma podkrepiti te centre tako, da se jim pošlje informacije, da si zviša njihova frekvenca, da bi se zvišala koherenca?

 

Samo koherentne informacije dovajajo dovolj energije – le tako se ves sistem od atoma do organa lahko na novo kodira, organizira, rekalibrira in ozdravi. Se spomnite bobnarja?

 

Kako to dosežemo?

 


Utrinek iz meditacije Joe Dispenze z imenom Blessing the Energy Centres

 

Z mislimi – oziroma odsotnostjo misli in skozi posebno meditacijo!

 

Tako kot nas lastne misli pahnejo v bolezen, tako nas lahko tudi ozdravijo. Nove reprogramirane misli dvignejo omenjene energetske centre in jih napolnijo z novimi informacijami. To so misli na višjem nivoju, misli, ki v nas rojevajo občutke ljubezni, hvaležnosti, zadovoljstva in sreče.

 

Že to je veliko, če nehamo misliti negativne misli.. in ta trenutek ne mislimo na nič, samo smo tukaj in zdaj. Samo čutimo. In ne mislimo.  Vam je težko ne misliti na nič? Tudi meni! Predlagam vam, da začnete trenirati s tem videom: How to stop thinking – zelo pomaga.

 

Kako potem napolnimo energetske centre? Lahko se prepustimo meditacijam dr. Joe Dispenze, ki postanejo naš vodič na poti do našega novega jaza in do naše nove prihodnosti. Lahko začnete tukaj in nadaljujete tukaj. Če boste redno vadili, boste tako kot vsi njegovi učenci kmalu dosegli stanje, ko boste začeli črpati novo energijo z informacijami iz kvantnega polja v možgane (to se da dejansko izmeriti!) – ti pa bodo oddajali frekvence v energetske centre navzdol. In počasi boste telesu vrnili njegov primanjkljaj.

 

Meditacije Joe Dispenze nas ‘potegnejo’ iz beta možganskih valov, ki so značilni za aktiven analitski um. Ko stopim iz beta valov (v alfa, delta ali theta), vzpostavimo koherenco valov (red) in začnemo ‘nalagati’ energijo iz kvantnega polja. To je tako čudovita izkušnja, da se je ne da ubesediti. V takšnem stanju potem v telo pošiljamo nove informacije, ki sčasoma ustvarijo naš novi jaz, telo in prihodnost!

 

PS: Metoda Joe Dispenze je znanstveno dokazana in na spletu lahko najdete številna pričanja ljudi, ki so ozdravili ‘neozdravljivo’. Tukaj pa za vas še 10 minutni odličen pojasnitveni YT video Joe Dispenze.

 

Navsezadnje si tudi lahko pomagate z našim programom Stres & vagus, ki vsebuje tehnike obvladovanja posledic kroničnega stresa in negativnih (neproduktivnih) misli.

 

Če želite popust na knjige Joe Dispenze, kliknite tu.

 

Kaj pa vi menite? 

Alja Malis

Alja Malis, specialistka za gibanje

Raziščite še več vsebin na temo:

Komentirajte