Takoj na začetku moram razbiti dva mita: prvič izolacijske vaje ne topijo maščob (na primer, trebušnjaki ne topijo maščob na trebuhu) in drugič, trebušnjaki povečujejo obseg trebuha!

Pika. Amen.

Vso ‘tehnično’ obrazložitev imate že v prejšnjih blogih:

Zakaj trebušnjaki ne delujejo in celo škodijo

Zakaj six pack povzroča bolečine v križu?

Kaj bi morala vsaka mama vedeti o trebušnih mišicah 2.del

V tem blogu želim biti kratka in ekzaktna!

Ne glede na to, kaj vam vaš osebni trener ali pilates inštruktor reče (očitno ne pozna dovolj dobro biomehanike človeškega telesa), so naslednje vaje UBIJALCI RAVNEGA TREBUHA in RECEPT ZA BOLEČINE V KRIŽU! Poleg tega vodijo lahko v razmik trebušnik mišic (diastazo rektusov).

Sama sem živ dokaz, da se s pravo vadbo doseže prave rezultate! Pred nosečnostjo sem tudi sama ‘norela’ po vseh možnih skupinskih vadbah, tekla, trebušnjakala, ampak moj trebuh, čeprav nisem bila nikoli debela, je bil non-stop napihnjen in rahlo obložen z maščobno rezervico. Takrat bi dala 1000eur prvemu, ki bi me tega rešil. No, pa je prišel moj rešitelj – moj sin. Nosečnost in nekatere težave so me prisilile v popolnoma drug koncept vadbe, ki mi je odprl oči in začel se je razvijat program Vadbene klinike.

Komplet skrivnost vam bom razkrila v prihajajočem video programu POPORODNI PREPOROD, do takrat pa prenehajte takoj z naslednjimi vajami:

1. Klasičen upogib ali dvig trupa (enako velja za spust trupa)

2.Dvig nog

3. Dvig trupa s fiksiranimi nogami

4. Dvig trupa s stegnjenimi nogami in dotikom stopal

5. Dvig trupa z rotacijo

6. Nasprotni upogib trupa vise

7. ‘Ruski twist’

 

Upam, da znate iz tega sklepati, katere vaje so škodljive pri pilatesu?

Ok, Alja, kaj mi potem sploh še preostane?

Veliko in to zelooo veliko. Pa poglejmo nekaj DOBRIH, a dokaj ‘klasičnih’ vaj, ki poleg površinskih trebušnih mišic targetirajo še globoke (ampak samo, če so izvedene PRAVILNO)!

Ali pa bodite malo bolj izvirni in pokukajte izven okvirjev vašega ustaljenega treninga:

Tukaj vam EKSKLUZIVNO podarjam 2 nadpovprečna treninga telesnega jedra in trebušnih mišic, ostale pa si lahko pogledate na yozube kanalu! Pomembna opomba za mamice po porodu oziroma tiste, ki imajo razmik trebušnih mišic: te vaje so nadgradnja Poporodnega preporoda.

 

 

Še vedno pa je na PRVEM MESTU pravilno gibanje in dvigovanje skozi dan! Če na tem izpitu padete, potem je vsa vadba zaman! Preberi blog Kako do zapeljive zadnjice in trebuščka brez fitnesa?

Se vam je zdek blog koristen? Posredujte ga naprej in pomagajte še drugim! V spodnji komentar pa napišite, katere brezplačne video vsebine si želite, da vam pripravim!

Želite trenirati na pravilen način in biti ‘jungle fit’? Preverite online program JUNGLE FIT MAMA!

Alja Malis

Alja Malis, specialistka za gibanje

Raziščite še več vsebin na temo:

Komentirajte