V sklopu našega novega projekta ZDRAVO ČREVO – ZDRAVO TELO (IN MOŽGANI) smo povabili k dialogu mag. Karin Rižner, eno izmed največjih poznavalk zdravja in zdravega načina prehranjevanja v Sloveniji, kar nam je v veliko čast!

 

 

VSEBINA PO MINUTAŽI

04:15  Mikrobiota in zdravje

04:30  Vpliv prehrane naših prednikov na našo prehrano (in primerjava z Masajskimi bojevniki)

09:20  Je mleko lahko zdravo? Kako spremeni mleko industrijska pridelava in predelava?

21:14  Je med prebiotik in kakšne vrste?

24:37  Kako se redimo ne da bi povečevali maščobno maso?

28:00  Gluten, žita.. kdaj postanejo problematična in zakaj?

35:48  Vpliv zonulina na prepustno črevo

38:18 Zdrav in varen način uporabe stročnic

41: 28  Način priprave hrane z mikrovalovko, indukcijsko ploščo in loncem na pritisk – vpliv na kvaliteto hrane

49:53 Nosečnice v Afriki jedo zemljo in kakšno je ‘zdravje’ naše zemlje?

53:50  Prva gosta hrana dojenčkov – so žitne kašice prava izbira?

58: 46  Je kava škodljiva? In na kakšen način je lahko zdravilna?

1:02:10  Kakšne težave zdravi bioresonanca?

 

ZDRAVO ČREVO – ZDRAVO TELO (IN MOŽGANI) – KAJ BO NUDIL NOV PRIROČNIK?

 

je priročnik v nastajanju. V bistvu gre za pravo pravcato izobraževanje o zdravi prehrani s konkretnimi rešitvami in recepti za vsak dan v tednu in za vse letne čase. Izobraževanje je zastavljeno celostno in ne vsebuje le nasvetov za prehrano, ampak nasvete za vse, kar vpliva na našo črevesno mikrobioto, se pravi tudi:

  • Upravljanje s stresom
  • Kako preprečimo sindrom prepustnega črevesja?
  • Gibanje (vaje) za bolje delovanje črevesja
  • Kako lahko preprečimo alergije, intolerance in avtoimunske bolezni?
  • Avto – limfna drenaža
  • Prizemljanje – grounding oz earthing
  • Kako naredimo domača mila, kozmetiko, zobno pasto, detergente
  • Kako vzgojimo zdravo mikrobioto pri otrocih – ključen čas je od nosečnice do tretjega leta starosti
  • Nosečnice – kaj vse lahko naredijo za boljšo mikrobioto svojih še nerojenih otrok
  • Hrana za boljše delovanje živcev in možganov
  • Moč začimb
  • Kako shujšati brez hujšanja?

 

Priročnik bo razdeljen na posamezne webinarje s priloženimi prosojnicami (pojasnitveni del), ločeno pa bodo sestavljeni recepti in drugi videi za konkretne rešitve (praktični del).

 

Še pred izidom bo priročnik na voljo po ekskluzivni polovični promocijski ceni (Samo za 34 EUR namesto 67 EUR!) Na voljo bo omejeno število online dostopov – 50). Če si ga želite zagotoviti, kliknite na spodnjo povezavo, da boste obveščeni, ko bo ta možnost na voljo!

 

Medtem si lahko pogledate že UVODNO PREDAVANJE TU!

 

PS: V kolikor se vam poraja kakšno vprašanje, vezano na pod oddajo ali tematiko novega priročnika, ga lahko zapišete v komentar spodaj in vam bomo skušali odgovoriti bodisi tu bodisi v priročniku.

Alja Malis

Alja Malis, specialistka za gibanje

Raziščite še več vsebin na temo:

Komentirajte