BISTVO DELAVNICE

Preprečiti urinsko inkontinenco, izboljšati kondicijo mehurja, preprečiti ali zmanjšati zdrs medeničnih organov, preprečiti ali omiliti bolečine v medenici in medeničnem dnu ter izboljšati spolno funkcijo.

 

NAMEN DELAVNICE

Približati udeležencem delavnice uporabno znanje o delovanju lastnega telesa s povdarkom na obvladovanju funkcij medeničnega dna, ki so: stabilizacija telesa, sfinkterske funkcije (nadzorovanje izločanja urina, blata, vetrov), podpora medeničnim organom in spolna funkcija.

Naš cilj je, da v enem srečanju ( 3 x 60 minut) spoznamo dejansko vzroke, ki pripeljejo do težav, jih ozavestimo in s praktičnimi prikazi začnemo spreminjati obstoječe motorične vzorce.

Vse to sicer izvajamo na individualni obravnavi, vendar je časovno skoraj nemogoče vse vključiti v eno uro (zato so včasih potrebne 1-3 individualne obravnave).

Na ta način, preko učenja v manjši skupini, udeležencem novo znanje in praksa postaneta tudi finančno dostopnejša.

 

VSEBINA DELAVNICE:

 1. Spoznati zakonitosti delovanja telesnega jedra
 2. Zakaj sta dihanje in trebušna prepona tako pomembna?
 3. Zakaj imamo v trebušni votlini pritisk in kako je ta lahko naš sovražnik ali zaveznik?
 4. Kako drža vpliva na pojav in poslabšanje simptomov?
 5. Kako nepravilno dvigovanje vpliva na pojav in poslabšanje simptomov?
 6. Kaj lahko storimo ‘proti’ gravitaciji za izboljšanje simptomov?
 7. Kakšne naj bodo ‘WC navade’?
 8. Merjenje moči mišic medeničnega dna
 9. Kako si sami izvedemo manualno terapijo na mišicah medeničnega dna in globokih kolčnih rotatorjih?
 10. Kako stres vpliva na poslabšanje simptomov in kako si pri tem pomagati?
 11. Kako stopala vplivajo na delovanje medeničnega dna?
 12. Kako telesna teža vpliva na simptomatiko in kako si pri tem pomagati?
 13. Kako se vrniti k teku, bootcampu, zumbi..?

 

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?

 • Vsem, ki imajo težave z inkontinenco
 • Vsem, ki imajo težavo s povešenestjo medeničnih organov
 • Pred ali po histerektomiji
 • Po porodu z epiziotomijo ali raztrganinami
 • Pri težavah s kolki
 • Kdor si želi izboljšati držo in stabilizacijo telesa
 • Kdor si želi izboljšati športni dosežek oziroma se vrniti nazaj k športu ali teku

 

KAJ BO UDELEŽENEC OBVLADAL NA KONCU DELAVNICE?

 • Pravilno dihanje s trebušno in medenične prepono (ker velikokrat dihamo ravno obratno, kar je eden od glavnih vzrokov za težave).
 • Občutiti/ozavestiti mišice medeničnega dna in jih pravilno aktivirati.
 • Obvladati tehniko BBYG (Blow before you go), ki je tehnika obvladovanja IAP (znotraj – trebušnega pritiska, ki je eden od glavnih vzrokov za težave)
 • Razumel pomen telesne drže.
 • Znal pravilno dvigniti breme.
 • Obvladal ‘antigravitacijsko’ tehniko FLI
 • Prepoznal škodljive vaje in gibe
 • Znal pravilno izvajati vaje oziroma gibe, ki jih izvaja dnevno vključno s cardio vajami

 

CENA:

45EUR

 

Z doplačilom 49 eur (94 eur skupaj) dobite v kompletu še 10 tedenski program z (video) vajami FUNKCIONALNO MEDENIČNO DNO (v vrednosti 67 eur), ki vas bo korak za korakom pripeljal do cilja. Program lahko dokupite na delavnici oziroma dobite kodo za popust in ga dokupite kadarkoli želite.

 

 

ZAKAJ PRIPOROČAMO DOKUP ONLINE PROGRAMA? 

 • Znanje in prakso pridobljeno na delavnici tako lažje prenesemo v vsakodnevno življenje.
 • Osnovni princip varne stabilizacije telesa, naučen na delavnici, nadgradimo v kompleksnejše gibalne vzorce – po potrebi vse do teka.
 • Za osvojitev novih motoričnih vzorcev, naši možgani potrebujejo konsistenco in določeno število ponovitev. Z dnevnim razporedom vaj to veliko lažje zagotavljamo.

 

KATERI SO ŠE DODATNI BONUSI DELAVNICE?

 • Vsak udeleženec bo ob koncu delavnice prejel dostop do video vsebine, ki predstavlja teoretični del delavnice (pojasnjevanje vzrokov) in osnovne principe z vajami.
 • Popust na nakup terapevtskih masažnih žogic (cena 14eur namesto 16eur)
 • Vsak udeleženec, ki bo dokupil še dostop do online programa FUNKCIONALNO MEDENIČNO DNO, bo imel na voljo po potrebi dodatno brezplačno telefonsko konzultacijo (15 min) oziroma možnost korispondence v zaprti FB skupini.

 

MNENJA UDELEŽENCEV

KLAVDIJA KOSIČ

Delavnica FMD je res top! Že leta in leta dokaj aktivno sledim različnim vadbam, trendom, ipd., ampak Alja prekaša vse. Ne le, da je zelo specializirana za poporodno vadbo in funkcionalno gibanje nasploh, pri njej je združenega ogromno znanja, ki nam ga je predala srčno, celovito in s slikovitimi primeri. Na delavnici pa smo ne le pridobile teoretičnega znanja , temveč spoznale tudi veliko dobrih praktičnih prikazov opisanih teorij. Še najboljše od vsega, pa mi je všeč to, da Alja na telo, gibanje, premikanje, gibalne vzorce pogleda celostno in z zdravo pametjo. Všeč mi je bilo tudi, ker ne zavrača vsega tistega, česar sama ne izvaja, ampak argumentirano pokomentira tudi ostale vadbe, gibalne pripomočke, stole, porode, … skratka. Je oseba, s katero bi se človek pogovarjal ure in ure, pa še ne bi zmanjkalo niti. Resnično priporočam delavnico vsem, ki ste že dobro podkovani v fizioterapiji, športni vadbi, ipd. in bi radi poglobili znanje s strokovnimi, utemeljenimi nasveti, povezavami, raziskavami in vsem mamicam, ki imamo po porodu še vedno obilico težav z raznimi nepravimi vzorci gibanja, uhajanjem urina, nepravilnim dihanjem, zakrčenostjo. Skratka, Vadbena Klinika je zakladnica znanja, na stežaj si odprite vrata do nje!

 

KSENIJA BORIŠEK

Delavnica je bila vsekakor koristna, saj sem ugotovila, koliko vaj je bilo napačnih, kaj delati v bodoče. Zaradi bolečin v križu sem poskusila že vso mogoče telovadbo, tudi vadbo Popolna postava, a meni žal ni bila pisana na kožo. Spoznala sem da imam tudi jaz prolaps črevesja, urin mi tako uhaja čim je malo bolj poln mehur. Sama teh težav nočem, zato sem tudi se odločila za to delavnico. Moje delo je drugačno, saj delam v domu za starejše, kjer je več dvigovanja in posledično tudi križ bolj trpi. Sem pa letos videla video, ki ga imaš, glede pravilne drže pri kidanju snega in sem se potrudila vrt štihat po navodilih videa in je bilo veliko bolje, križ ni trpel, pa še na sprehod sem šla potem. Nisem vedela da so dihalne vaje tudi zelo pomembne, za raztezne vaje pa vem, ker mi pomagajo pri križu, saj se vsako jutro zbudim vsa zlomljena. Tako da se bom potrudila in zase naredila še več in upam da se bodo težave popravile.

DATUM TRAJANJE LOKACIJA ŠTEVILO UDELEŽENK NAČIN UDELEŽBE PRIHAJAJOČI DATUMI CENA
29.05.2020 / 17:00 – 20:00 180 minut Knezova 23, Ljubljana 9 po predhodnem plačilu 45€