Dobrodošli pri prvem koraku vaših sprememb!

O priročniku
Zdravo črevo – Zdravo telo (in možgani)

Tematika razumevanja naše črevesne mikroflore je obsežnejše narave. Vse potrebno znanje smo združili v nekaj video predavanj in prvega si lahko ogledate tu! To je uvod v razumevanje, kako tesno smo povezani s tem ‘organom’ oziroma ‘organizmom’ v nas. Morda se bo ob tem tudi vam porodilo vprašanje ali mikrobi obstajajo za nas ali mi za njih?

Že Hipokrat je pred več tisoč leti vedel, da vse bolezni izvirajo iz črevesja.

Danes vemo, da večino bolezni lahko tam tudi ustavimo. 

 

V našem telesu, s poudarkom v črevesju, živi kar 10x več bakterij, kot je človeških celic v telesu, ki nosijo kar 99% ‘naših’ genov, ki nam jih posojajo v zameno za hrano in večinoma zavetje brez kisika. 

 

Brez njih ne bi mogli živeti. Prav tako ne oni brez nas. Bakterije nam omogočajo številne funkcije v telesu npr ščitijo črevesno mejo in komunicirajo z vsemi celicami po telesu (tudi z možgani) preko njihovih mitohondrijev – ki ne boste verjeli so prav tako bivše bakterije v nas!

 

Lačne bakterije narekujejo naše želje po hrani in od vrste hrane je odvisno ali bomo imeli v sebi cvetoč ekosistem bakterij, ki nam bodo nudile svoje usluge ali bo prerasel plevel in determiniral naše zdravje, počutje in celo voljo ter mentalno stanje!

 

99% bolezni in stanj ni dednih! Dedne so navade. Bolezni so avto-imune. Ustvari jih lastno telo, ko se namesto na ‘pravi fronti’ bori v črevesju z nezaželenimi mikroorganizmi, nezaželeno in/ali neprebavljeno hrano in drugimi toksini.

Kje najti več informacij, konkretne recepte in plan sprememb?

Zbrali smo vse informacije na enem mestu.

Recepte zdravih jedi v skladu z novimi spoznanju o človeškem telesu, recepte za nadomestek različnih toaletnih in gospodinjskih produktov, posebne gibalne vaje za telo, črevo, sproščanje in limfno drenažo.

Vse znanje smo zajeli v več različnih predavanj s PDF izločki in krajšimi povzetki za vse, ki nimajo časa.

Vse življenjske spremembe smo zajeli v štiri tedenskem postopnem akcijskem planu.

Vanj smo zajeli tudi kup ‘biohakov’, ki se ne navezujejo samo na prehranjevalne navade, ampak tudi na spanje, gibanje, letne čase, dnevno svetlobo, intermitentne poste in še veliko več.

Priročnik smo ustvarili tudi ‘otrokom prijazen’, saj vemo, kako težko je nove navade in okuse povezati skozi celo družino.

Dodatne informacije

Alja Malis, avtorica Priročnika,  je tudi sama trpela za kroničnim rinitisom in kroničnim napenjanjem (ki ju medicina ni znala odpravit), ki ju je ‘nehote’ odpravila med ‘študijem’ vsebine za ta priročnik. Poleg tega mora znati kot mati samohranilka dveh otrok in samostojna podjetnica, pri svojih 41, obvladovati stres in vse aspekte v življenju, ki bi lahko negativno vplivali na delovanje črevesne mikroflore. Dodatno pa je stimulirana še s strani svoje mame, ki jo je doletel zgodnji Alzheimer, česar ne želi doživeti sama, prav tako pa ne privošči svojim otrokom v njihovi starosti in nikomur izmed vas.

 

Za vsa dodatna vprašanja vam je na voljo na:
info@vadbenaklinika.si
ali na telefonski številki
041 660 687.

Na tem mestu (klikni) pa najdete vse na enem mestu o delovanju črevesne mikroflore, hujšanju in zdravju.

Lep pozdrav, Alja