Trening za ženske, ki potrebujejo varno, a učinkovito vadbo.

POSEBNO OBVESTILO ZA VSE VADEČE!

Glede na izredne okoliščine, ki se iz dneva v dan še zaostrujejo, smo tudi na Vadbeni kliniki sprejeli posebne začasne ukrepe!

ZA VSE SKUPINSKE VADBE: NOSEČNICE, POPORODNA VADBA in WOMAN POWER (za obstoječe vadeče ali tiste, ki se nam želite priključiti) bomo prenašali vadbe v živo! Začnemo v ponedeljek, 16.3.2020.

Vadba bo potekala ob enakih urnikih kot do sedaj, posnetek pa vam bo na voljo še 6 dni.

Oblikuje se zaprta FB skupina, kjer bomo telovadili skupaj in v živo! Za začetek ne bomo uporabljali nobenih pripomočkov, tako da bo vadba res dostopna vsem.

KAJ SO PREDNOSTI VADBE V ŽIVO?

1. Preventiva pred corona virusom.
2. Vadbeni video ti je na voljo en teden!
3. Lahko postavljaš vprašanja v živo!
4. Vadbo bomo ‘nadgradili’ tako, da se nam bodo lahko pridružili tudi naši najmlajši.
5. Za isto ceno karto boš imela na voljo veliko več treningov (na primer 4x na teden poporodna vadba, 3x na teden za nosečnice in 2x tedensko za WP)
6. Za ceno enega bo lahko vadila cela družina!
7. Tokrat lahko vadiš z nami ne glede na tvojo fizično oddaljenost!
8. Gibanje dokazano vpliva na boljšo mikofloro v črevesju in v črevesju se nahaja kar 80% našega imunskega sistema!
9. Gibanje nas tudi sprošča in pomirja v teh kriznih časih.

Vsi, ki ste se navdušili za vadbo sedaj, za vas še vedno velja, da se nam za prvo miganje lahko pridružite BREZPLAČNO!

VSEM, ki se boste naši vadb udeležili v WI-FI obliki, bomo podarili VIDEO TRENINGA V NARAVI, ki je primeren prav za vse (ali DIHANJE MED PORODOM za nosečnice!

 

 

 

‘WOMAN POWER’ je specifičen trening za ženske po tridesetem, ki so bodisi matere, bodisi s kariero vpete v pisarniško okolje bodisi ženske, ki si želijo preoblikovati telesno držo, obliko in zdravje.

 

‘Woman power’ je simbolična besedna zveza, ki ponazarja moč ženskega telesa in duha, ki ga je v svoji popolnosti ustvarila narava in je ustvarjeno bodisi za rojevanje bodisi za vodenje podjetja, države ali družine bodisi za vse skupaj.

 

Svojo prvinsko moč ženske industrializiranih družb prehitro izgubimo, saj je naše telo bolj podvrženo neustreznim prisilnim držam, stresu in toksinom iz okolja. Zato ni več samoumevna in je treba zanjo skrbeti.

 

Avtorica vadbe je Alja Malis (1979 letnik, mati 5 letnemu sinčku Brinu in malčici Niki Luni), ustanoviteljica Vadbene klinike.

 

Vadba je varna za stanja kot so  bolečine v križu, diastaza rektusov, urinska inkontinenca in jih lahko celo zmanjša ali odpravi. (V primeru, da vas pesti huda inkontinenca, bolečine ali zdrs medeničnih organov, svetujemo najprej individualno obravnavo z Aljo Malis).

 

Skupina je sestavljena iz največ 7 – 8 vadečih. Princip treningov temelji na kvaliteti ne kvantiteti. Bistvo vseh izvedenih položajev je pravilna drža (mehanično optimalno obremenjeni sklepi) in ne število ponovitev, moč ali hitrost. Takšna vadba sklepe lubrificira (podmazuje) in ne poškoduje, kot se to žal dogaja pri veliko vadbenih procesih. Noben položaj prekomerno ne povečuje intraabodimalnega pritiska (klasični trebušnjaki), ki poškoduje trebušno steno, hrbtenico in držo. Vaje vsaki posameznici po potrebi sproti prilagajamo.

 

           


Vadba poteka v čudovitem vadbenem studiu Vadbene klinike v Ljubljani. Na tleh imamo pluto, naravno podlago, ki spodbuja krepitev globokih mišic telesa, če vadimo bosi.

Treningi so sestavljeni iz:

 • Uvodnih ogrevalno – razteznih vaj
 • Srednje intenzivnih intervalnih vaj za telesno jedro
 • Glavnega intervalnega cardio treninga, ki predstavlja krepitev vseh globokih stabilizatorjev telesa in ključnih površinskih mišic
 • Samomasažne tehnike s terapevtskimi masažnimi žogicami
 • Zaključnimi razteznimi/dihalnimi vajami

 

Pri treningu za ženske se poslužujemo sledečih pripomočkov:

 • Lastna teža (vedno)
 • Podlaga iz naravne plute (vedno)
 • Samomasažne žogice (vedno)
 • Vibracijske palice
 • TRX
 • Kettlebell-i
 • Elastični trakovi
 • Velike ali majhne žoge
 • Baloni
 • ravnotežne deske

 

Poglej si VIDEO.

Trening traja 50 minut. Vadimo bosi v nogavicah ali brez. Potrebujete le udobna vadbena oblačila. Tuš je na voljo.

Prvi obisk je BREZPLAČEN. Pogoj je predhodna spletna rezervacija termina (klik spodaj).

CENIK

Termini:

PONEDELJEK SREDA
09:00 19:00
 19:00  20:00

Raziščite še več vsebin na temo: