KDO OZIROMA KAJ JE VADBENA KLINIKA?

 

Naše telo je naše zrcalo. Smo to kar večino časa delamo (gibi, položaji telesa), kar pojemo in prebavimo  (človek lahko strada pri polni mizi) in smo to, kar večino časa mislimo (naše misli so lahko najšibkejši del našega zdravja).

Vadbena klinika, ki se primarno osredotoča na gibanje, vam tako pomaga najti pot do ravnovesja vašega telesa (odsotnost bolečin, utrujenosti in drugih težav kot so razmik trebušnih mišic, težave z medeničnim dnom, ploskimi stopali, slabo držo, hiatalno kilo ipd) preko mehanizmov:

  • Dihanja
  • Delovanja možganov (skozi oči, organ za ravnotežje in mišično-fascialni sistem)
  • Delovanja avtonomnega živčnega sistema, vagusnega živca, primarnih refleksov in lateralizacije možganskih hemisfer
  • Delovanja limfnega sistema
  • Delovanja črevesnega mikrobioma
dsc_9079

Bistvo našega poslanstva je, da pomagamo ljudem biti sam svoj terapevt.

 

Ker moderni človek živi v svetu udobja (kar pomislimo na gretje, hlajenje, stoli, avtomobili, doseg hrane kadarkoli in kjerkoli, pametna tehnologija, zasloni), zaradi tega plačuje visok davek na zdravje. Moderni človek se je odpovedal kratkoročnemu stresu v obliki mraza, vročine, lakote, fizične obremenitve in s tem žrtvoval najboljši trening lastnega telesa, trening, kjer bi se njegovo telo adaptiralo na vedno boljšo verzijo samega sebe in bilo tako bolj odporno na katerekoli stresorje.

Včasih, ko smo bili še lovci in nabiralci, je bilo gibanje pogoj za preživetje, dandanes pa so žal statične drže (sedenja, stanje, dvigovanje bremen) pogoj za preživetje.

 

Naše telo je ustvarjeno za gibanje. K gibanju pa štejemo tudi dihanje. Moderni človek ne zna več dihati pravilno. Z nepravilnim dihanjem (ki je vzrok tudi za moteno delovanje limfe), pa se začnejo praktično vse težave sodobnega človeka: od bolečin do alergij, kronične utrujenosti, vnetij, avto imunih obolenj, zakrčenosti telesa, neurejene prebave, anksioznosti, slabega spanja in še bi lahko naštevali..

zdravo-crevo_zdravo-telo_v-gibanju2

KDO JE ALJA MALIS?

alja-z-otroki

Alja Malis se že od malih nog ukvarja z gibanjem (plesom) in zdravim načinom življenja, ter bila uspešna kadrovska direktorica, dokler njeno življenje ni ‘postavila na glavo’ njena prva nosečnost, ko se je na novo rodila in sledila svojemu notranjemu glasu – in postala osebna trenerka, certificirana z ameriško in slovensko akreditacijo. To je bila zanjo le odskočna deska za nadaljnjo terapevtsko prakso. 

Najbolj iskane Aljine obravnave so na področju oro-miofunkcijskih in dihalnih vaj za otroke, ki trpijo posledice dihanja na usta, korekcijski programi za nosečnice in mamice, ki jih pesti diastaza rektusov, inkontinenca, zdrs medeničnih organov ali bolečine, korekcijski programi pri hiatalni herniji, endometriozi in težavah z uravnovešenim delovanjem vagusnega živca.

 

Alja Malis, ustanoviteljica Vadbene klinike, NCFS, CPT, AFP, DND, FMS osebna trenerka, specialistka za gibanje in dihanje

Alja se nenehno izobražuje in izpolnjuje. V skoraj dekado dolgi praksi Vadbene klinike je obravnavala že na tisoče strank, ki so poročale o dobrih rezultatih.

CERTIFIKATI

Klikni na certifikat za povečavo