Posnetek delavnice Naravna nosečnost & Naravni porod

23.00

Delavnica prikazuje pasti urbane družbe v povezavi z gibanjem nosečnice (sedenjem, nepravilnim dvigovanjem..), njihov vpliv na nosečnost, še nerojenega otroka in na porod ter praktične rešitve.

Opis

Delavnica Naravna nosečnost & naravni porod je nastala kot odgovor na ponavljajoča se vprašanja naših vadečih nosečnicah o:

  • optimalnejšem načinu sedenja v službi
  • o vzrokih za nelagodja kot so otrdevanje trebuha, špikanje/bolečina pod rebri, v kolkih, dimljah, prezgodnjimi popadki..
  • bolj naravnem gibanju skozi dan (da ne bi bolel križ, kolena, da bi se plod pravilno obrnil, da se razmik trebušnih mišic ne bi večal..)

Delavnica je namenjena vsem tistim nosečnicam, ki se je ne morete udeležiti osebno in ki bi želele izboljšati kvaliteto življenja v nosečnosti ter si s tem lažje zagotovile (bolj) naraven porod. Interaktivnost delavnice je omogočena preko priključitve zaprti FB skupini Celostna nosečnost, kjer lahko postavljate vprašanja in komentirate.

Delavnica je del celostnega sistema naše obravnave nosečnice, ki se komplementarno dopolnjuje s programom CELOSTNA NOSEČNOST in/ali vadbami za nosečnice v našem studiu. V primeru, da se naknadno odločite še za nakup online programa Celostna nosečnost, se vam s kodo za popust, ki jo dobite ob nakupu delavnice, cena zniža za višino cene delavnice.

Sestavljena je iz štirih delov (4 ločeni videi, skupno 120 minut)

1. Del: Sedenje & gibanje nosečnice

V prvem delu spoznamo sodoben način sedenja, počepanja, hoje, spanja nosečnice in ga zamenjamo z ustreznejšim

2. Del: Anatomija in fiziologija

V drugem delu spoznamo delovanje medenice, odkrijemo da to ni ena fiksna kost in kako z nepravilno uporabo manjšamo porodni kanal in prostor plodu. Spoznamo tudi kako drža in gibanje vplivata na vezi in naklon maternice ter s tem na položaj ploda, počutje mame in izzid poroda.

3. Del: Vaje & tehnike

Preko štirih tehnik, skozi prikazane vaje najdemo rešitve za obravnavo ključnih struktur našega telesa: trebušne prepone, medenične prepone, križnice in ligamentov maternice. naučimo se tudi tehnike ‘Perfetct pushing’ za lažji izis pri porodu.

4. Del: Sproščanje telesa preko mišice psoas

Spoznamo funkcije psoasa in njegovo vlogo v nosečnosti in pri porodu. Naučimo se različnih tehnik sproščanja in prikažemo možne porodne položaje.

Mnenja udeleženk o delavnici

nina-jentrle
Nina Jenštrle, dula (obporodna spremljevalka) in psihologinja

“Na Aljino delavnico sem šla, ker me je pritegnil zanimiv način s katerim je na spletni strani podajala svoje znanje in me je zanimalo več. Odšla sem tudi, ker o temi, o kateri tudi sama predavam, govori iz tehničnega vidika, za razliko od mojega, ki je psihološki. Odšla sem tudi, ker je trenutno noseča in sem njena doula; tako sem imela priložnost, da jo spoznam v njenem elementu. 😊
Alja ve in zna in razume in verjame. Na delavnici sem ves čas imela občutek, da poslušamo premišljen izvleček iz zares širokega in poglobljenega znanja. Vsak podatek je izhajal iz preverjenega ozadja, rezultat Aljinega študija in raziskovanja.
In ta praktičnost! Delavnica je sestavljena zares premišljeno, ravno prav vsega. In teorija, ki bi lahko bila anatomsko »zatežena«, ni prav nič taka, ker jo Alja postavi v povsem vsakdanje, vsem poznane situacije. Prav zares – vsak dan živimo v svojem telesu in ves čas ga premikamo. Največkrat sploh ne vemo, da so naše običajne gibalne navade v škodo, ki ima mnogo širši vpliv. Npr. bolečine v simfizi ne nastanejo kar tako in izolirano od ostalega.
»V nosečnosti nas ne bi smelo nič boleti« je ena izmed Aljinih imenitnih misli, ki mi je zares všeč in zaradi katere vse svoje nosečke z »običajnimi« bolečinami v nosečnosti pošljem k njej.
Na odpiranje materničnega vratu med porodom poleg raznolikih psiholoških aspektov vpliva tudi zategnjenost ligamentov, ki so posledica nepravilnega gibanja. Pa kakšna zares zanimiva mišica je psoas, ki skladišči tudi informacije, bližje mojemu razumevanju telesa.
Zares krasno! Čas je absolutno prehitro minil in ostala sem z »odprtimi ušesi« in z željo po še.
Sva z Aljo ugotovili, če sestaviva njen in moj pristop, smo že blizu optimalni pripravi na porod. 😊”

maja-zajc
Maja Zajc

“Delavnico priporočam vsem ženskam, ki so v veselem pričakovanju, saj ti da delavnica nov pogled na nosečnost kot samo. Alja ti predstavi, kako se v nosečnosti pravilno gibati/sedeti, poda ti praktično predstavo kako deluje medenica. Na delavnici mi je bilo pa najbolj všeč da so nam bile predstavljne vaje, katere ti pomagajo med samimi popadki ter najbolj primerni porodni položaji. Delavnica, kjer je teoretični del podkrepljen z praktičnimi prikazi in vajami!”

Jana Jankovič

“Delavnice Naravna nosecnost&naravni porod sem se odlocila udeleziti, ker je od mojega prvega poroda minilo ze dobrih 5 let, vecino stvari sem ze pozabila in sem zelela pridobiti informacije o vajah in polozajih, ki bi mi olajsale bolecine med porodom, saj je prvic potekalo samo v lezecem polozaju. Prav tako sem se naucila nekaj koristnih vaj, ki jih lahko izvajam ze doma med nosecnostjo in ki bodo moje telo in predvsem boke bolje pripravile na porod. Priporocam delavnico tudi za nosecke, ki so na zacetku, saj bodo izvedele koristne napotke glede drze in sedenja v nosecnosti, da hrbet ne bo prevec trpel.”

Nina Majer

“Super vsebinsko izpeljana delavnica. Izvedela sem veliko novih informaciji, ki bi mi pred štirimi leti, ko sem rodila prvič, prišle še kako prav. Sedaj vem, da obstaja več porodnih položajev kot le na boku, in vaj, ki med porodom blažijo popadke. Naučila pa sem se tudi par gibov, s katerimi si v zadnjih dneh pred drugim porodom uspešno lajšam bolečine v hrbtu. Delavnico priporočam vsem, ki imajo kakršnekoli težave ali jih je strah poroda.”