Endometrioza

49.00

Online program Endometrioza je vadbeni program, s prehranskim načrtom, ki je zasnovan za celostno reševanje kompleksne problematike endometrioze in njenih številnih simptomov.

Kategorija:

Opis

Kaj je endometrioza?

Endometrioza je boleče vnetno bolezensko stanje pri ženskah za katerega je značilno, da se tkivo, podobno tistemu v maternični sluznici, razraste zunaj tega reproduktivnega organa. Tako imenovane zasevke lahko najdemo tudi izven obsega rodil – na črevesju, mehurju, v pljučih in drugih delih telesa, kjer povzročajo bolečine. Zasevki se obnašajo kot endometrij in v skladu z menstrualnim ciklom krvavijo. Za razliko od krvavitve pravega endometrija ta nima izhoda iz telesa in se nalaga v trebušni/medenični votlini, kjer povzroča vnetna stanja. To vodi v  tvorbo cist, ki rastejo, se debelijo, vaskularizirajo in vežejo notranje organe med seboj (adhezije), kar potem povzroča nov vir bolečin in nove simptome (težave z mehurjem, prebavili, kronično iritiran centralni živčni sistem).

Kaj vsebuje program Endometrioza?

 1. Vadbeni program
 2. Prehranski načrt
 3. Tehnike meditacije, čuječnosti, reguliranja iritiranega CŽS
 4. Predavanje o endometriozi
endometrioza-1

Vadbeni program je manjkajoči člen vseh obstoječih terapij endometrioze. Vsebuje:

 • Vaje za sproščanje in elastično podaljševanje od bolečin zakrčenih/skrajšanih mišic medeničnega dna, trebušnih mišic in notranjih stegenskih mišic.
 • Samomasažne vaje za abdominalne adhezije ter za medenično dno
 • Re-edukacija CŽS (motorični trening) globokih mišic
endometrioza-2

Komu je namenjen?

Program je namenjen vsem ženskam z endometriozo pred ali po operativnem posegu kot tudi vsem, ki imajo težave z:

 • intersticijskem cistitisom
 • bolečim, pogostim in ali nepopolnim uriniranjem
 • sindromom razdražljivega črevesja
 • bolečinami v medeničnem dnu, vulvodinija
 • bolečimi spolnimi odnosi
 • po abdominalnih posegih, posegih na medeničnem dnu in kronično zakrčenih mišicah medeničnega dna

 

Program ne izključuje sočasnega zdravljenja z uradno medicino, ampak se integrativno dopolnjuje. Gre za ustrezen življenjski slog.

Na kakšen način se izvaja program?

Program je sestavljen iz več video vsebin in PDF prosojnic. Nahaja se na profesionalni platformi za vadbene programe. Vsa vsebina je razdeljena po dnevih, kjer vas program vodi korak za korakom.

Sprva potrebujete okvirno en teden časa, da vsak dan pogledate določen del vsebin in jih osvojite. Nato vaje izvajate vsaj 3x tedensko (določene tehnike sproščanja vsak dan) in vsaj 3 mesece ter si beležite dnevnik bolečin in simptomov. Ob prisotnih bolečinah izvajate samo tehnike sproščanja.

endometrioza-3

Mnenje stranke Maje Skrbinek

“Hvala Alja 👍😊 jaz delam v večini vaje z žogicami, ki si mi jih pokazala, masiram ob trtici vsak večer in res je bolje, mehur me manj muči in imam občutek da se bo z vajami postavil na pravo mesto lažje odvajam vodo sedaj, manj me boli trebuh spredaj, tudi zaradi prave drže in tudi med spolnimi odnosi je bolje in imam bolj elastično in neobčutljivo. Zelo sem ti hvaležna in hvala ker si tukaj za vse nas, ki nam medicina ne pomaga in resnično delaš to s srcem.” ❤️

Želiš izvedeti več?

 

Oglej si video predavanje  o endometriozi in spoznaj, kako deluje naš program!