Delavnica poporodnega gibanja

20.00

DATUM: 22.12. 2017 ob 10:00
TRAJANJE: 90 minut
LOKACIJA: Knezova 23, Ljubljana
ŠTEVILO UDELEŽENK: največ 8
NAČIN UDELEŽBE: zaželeno z dojenčkom (ni pa obvezno)
BONUS: 25% popust na paket fotkanja v fotografskem studiu Prispodobe

Kategorija:

Opis

Namen delavnice je ozavestiti držo ženske po porodu, ki ji diktirajo posledice nosečnosti, hormoni in prisilne drže nošenja dojenčka, dojenja in gospodinjskih opravil. Ker je telo mehko zaradi delovanja hormonov, je to obdobje priložnost, da držo in počutje izboljšamo ali pa, ravno nasprotno, jo z neznanjem znatno poslabšamo in s tem tvegamo razmik trebušnih mišic (diastazo rektusov), urinsko inkontinenco, bolečine v križu, bolečine med lopaticami, vratno grbo, odvečne kilograme, depresijo, kronično utrujenost, slabšo odpornost organizma..

Na delavnici se bomo naučile, kako dvigujemo dojenčke oziroma malčke (vključno z lupinicami ipd), da ne slabšamo drže in bolečin oziroma, da celo krepimo svoje telo. Pregledale bomo morebitno diastazo rektusov in stabilnost medenice ter držo. Izvedle bomo 5 ključnih vaj po porodu, ki bodo (po želji) vključevale tudi dojenčke). Vsaka vaja bo imela drugačen cilj, na primer pravilna krepitev telesnega jedra, dihanje s prepono, samomasaža zakrčenih ramenskih mišic, korekcijska vaja za držo..), predvsem pa se bomo naučile krepiti in resetirati svoje telo – nehote – skozi nego otroka in gospodinjska opravila.

Preverile bomo tudi, kateri gibi in vaje so škodljivi, kako nosimo v nosilki, če nas boli križ ali imamo razmaknjene mišice in katere vaje izvajamo, če smo imele carski rez ali epiziotomijo. Izvedele pa boste tudi, kako preprečiti urgentni carski rez v prihodnje.

Plačila najkasneje do 20.12. oziroma do zasedbe mest.

Z udeležbo na delavnici si zagotovite možnost vadbe v mini butičnih skupinah mamic z dojenčki (ali brez) pri nas. Prav tako pa vam podarimo kar 20% popust na nakup online vadbenega programa Poporodni preporod, katerega že peta edicija se začne 8.1.2018!