Delavnica naravna nosečnost in naravni porod

36.00

TRAJANJE: 120 minut
LOKACIJA: Knezova 23, Ljubljana
ŠTEVILO UDELEŽENK: največ 8
NAČIN UDELEŽBE: prisotnost partnerja ni moteča
BONUS: 25% popust na paket fotkanja v fotografskem studiu Prispodobe

Kategorija:

Opis

Delavnica prikazuje pasti urbane družbe v povezavi z gibanjem nosečnice (sedenjem, nepravilnim dvigovanjem..), njihov vpliv na nosečnost, še nerojenega otroka in na porod ter praktične rešitve.

Delavnica Naravna nosečnost & naravni porod je nastala kot odgovor na ponavljajoča se vprašanja naših vadečih nosečnicah o:

  • optimalnejšem načinu sedenja v službi
  • o vzrokih za nelagodja kot so otrdevanje trebuha, špikanje/bolečina pod rebri, v kolkih, dimljah, prezgodnjimi popadki..
  • bolj naravnem gibanju skozi dan (da ne bi bolel križ, kolena, da bi se plod pravilno obrnil, da se razmik trebušnih mišic ne bi večal..)

Delavnica je del celostnega sistema naše obravnave nosečnice, ki se komplementarno dopolnjuje s programom CELOSTNA NOSEČNOST in/ali vadbami za nosečnice v našem studiu. V primeru, da se naknadno odločite še za nakup online programa Celostna nosečnost, se vam s kodo za popust, ki jo dobite ob nakupu delavnice, cena zniža za višino cene delavnice.

S tem ko se ženski med nosečnostjo poslabša drža in vzorec dihanja, ustvari pogoje za težji porod, saj ustvari mehanske in tudi kemične ovire. Posledica je velika pogostost carskih rezov, epiziotomij, vakuumov in raztrganin v razvitem svetu, ki pa pustijo posledice ne samo na mami, ampak tudi na otročku.

Na delavnici bomo ozavestile držo nosečnice med hojo, sedenjem, stanjem in spanjem ter se naučila optimalnega dvigovanja in opravljanja fizioloških potreb in gospodinjskih opravil. Poiskale bomo rešitve za sedeče nosečnice in izvedle 5 ključnih vaj v nosečnosti za pripravo na naravni porod in lažje materinstvo.

Sestavljena je iz štirih delov 

  1. del: Sedenje & gibanje (V prvem delu spoznamo sodoben način sedenja, počepanja, hoje, spanja nosečnice in ga zamenjamo z ustreznejšim)
  2. del: Anatomija in fiziologija (V drugem delu spoznamo delovanje medenice, odkrijemo da to ni ena fiksna kost in kako z nepravilno uporabo manjšamo porodni kanal in prostor plodu. Spoznamo tudi kako drža in gibanje vplivata na vezi in naklon maternice ter s tem na položaj ploda, počutje mame in izzid poroda.)
  3. del: Vaje & tehnike (Preko štirih tehnik, skozi prikazane vaje najdemo rešitve za obravnavo ključnih struktur našega telesa: trebušne prepone, medenične prepone, križnice in ligamentov maternice. naučimo se tudi tehnike ‘Perfetct pushing’ za lažji izis pri porodu.)
  4. del: Sproščanje telesa preko mišice psoas (Spoznamo funkcije psoasa in njegovo vlogo v nosečnosti in pri porodu. Naučimo se različnih tehnik sproščanja in prikažemo možne porodne položaje).

Nosečnice Vadbene klinike (MINI SKUPINE ali INDIVIDUALNA OBRAVNAVA) imajo poseben popust v višini 10€. Kodo za popust dobijo na vadbi.

DATUM TRAJANJE LOKACIJA ŠTEVILO  OSEB OPOMBE DODATNI POPUSTI CENA
17.1.2020 120 minut Knezova 23, Ljubljana največ 8 prisotnost partnerja ni moteča 25% popust na paket fotkanja v studiu Prispodobe 36€, za stranke VK 26€,