Akcija!

12 tedenski spomladanski vadbeni detox

60.00

12 tedenski ‘follow along’ vodeni program z vadbeni treningi, prehrano in antistresnimi vajami. Fuzija treh najboljših programov Vadbene klinike vsak teden na vašem mailu & druženje / posveti v zaprti FB skupini. Začnemo 4. aprila 2022!

Opis

Najnovejši 12 tedenski vadbeni program za detox (s ponastavitvijo črevesja in vagusnega živca) je fuzija treh najboljših programov Vadbene klinike:

 

Struktura programa:

8 stebrov celostne preobrazbe

1. Kako do vitke oblikovane postave in zdravega telesa?

V tem programu je zbrano skoraj 10 letno znanje z izkušnjami na področju zdravega oblikovanja telesa, limfe, delovanja vagusnega živca, upravljanjem s stresom, delovanjem črevesja z mikrobiomom, postenja, treninga fascij, samo-masaže in še veliko več..

Vsak teden boste na mail dobili PDF z navodili in linki do posameznega vadbenega videa, prehranske strategije/načrta in vaj za upravljanje s stresom. V zaprti FB skupini pa se bomo družili in pogovarjali o tem. Na dan boste potrebovali povprečno 30 minut časa.

spomladanski detox vadba

2. Kako zmanjšati obseg trebuha?

Zakaj ne morete izgubiti obseg trebuha? Zagotovo ne, ker ne delate trebušnjakov (ravno obratno) in ne stradate dovolj. Problem je najverjetneje v limfi, morda brazgotinah, lektinih in slabi drži. Vse to bomo naslovili v programu ne da bi se tega sploh zavedli.

3. Kako izboljšati telesno držo?

Naša telesna drža je v bistvu ogledalo našega načina dihanja (kjer se odraža tudi stres), naših misli in tega, kar se s telesom dogaja čez dan – v kakšnih položajih je najdlje in najpogosteje. Nehote te vzorci postanejo podzavestni in ‘zaklenjeni’ v centralnem živčnem sistemu. Zato jih je težko osvoboditi z občasnimi (ali rednimi) masažami in razteznimi vajami. Potrebno je odpraviti vzrok. Pri tem nam pomaga Klinična somatika (somatkse vaje) in pa terapevtske masažne žogice.

4. Kako ponastaviti črevesje in jetra?

To najlažje storimo s 5 dnevnim ponastavitvenim postom po metodi profesorja Valter Longa in nato vzdržujemo z rednimi, ni nujno da vsakodnevnimi prekinitvenimi posti. Hkrati je dobro, da opolnomočimo znanje o človeškem (črevesnem) mikrobiomu, s čim ga je dobro ‘krmiti’ in kako se povezuje z ostalimi deli telesa, predvsem pa z limfo, imunskim sistemom, vagusnim živcem in možgani.

5. Kako učvrstiti zadnjico, noge in roke?

Verjetno je ni ženske, ki ne bi želela imeti čvrste zadnjice, brez celulita oziroma lepo oblikovanega telesa. Tovrstni ideali gredo z roko v roki tudi s funkcionalnostjo telesa. Na primer močne mišice zadnjice so ključne za močne (in uravnovešene) mišice medeničnega dna. Močne mišice zadnjice nam tudi podpirajo hrbet in omogočajo bolj funkcionalen korak (večji izteg noge nazaj), kar pomeni večji razteg mišice psoas, kar pomeni (med drugim) manj izbočen trebuh in manj utesnitve v ledvenem delu hrbtenice.

Lepo oblikovano telo, kjer mišice in fascije delujejo v sozvočju in ni prevladujočega maščobnega tkiva, pomeni tudi manj možnosti za metabolne bolezni, kot so povišan sladkor v krvi, vnetja, povišan pritisk ipd.

6. Kako izboljšati imunski sistem in se pomladiti?

Zahvaljujoč Wim Hof Metodi ter drugim tehnikam povezanim z drenažo limfe v telesu, lahko dandanes vsak zavestno vpliva na delovanje svojega imunskega sistema in limfe s čimer doseže večjo alkalnost telesa, večji izkoristek kisika in hranil ter večji ‘odvoz’ prostih radikalov in odpadnih snovi. Zato smo manj dovzetni za okužbe, imamo več energije in se tudi staramo počasneje.

7. Kako upravljati s stresom?

S tem, ko se naučimo vplivati na avtonomni živčni sistem in vagusni živec, naučimo telo, kako se spopada s stresom na način, da se čim hitreje povrne iz simpatičnega odziva v parasimpatični. Pri tem nam pomagajo vaje iz programa Stres & vagus, ki temeljijo na kratkoročnimi izpostavitvami telesa (dobremu) stresu.

8. Kako odpraviti kronično zakrčenost telesa?

Kronično zakrčenost telesa odpravimo z (antistresnimi) dihalnimi vajami, somatskimi vajami, samo-masažo s terapevtskimi masažnimi žogicami in nežnimi razteznimi vajami, kjer lahko vključimo PNF (proprioceprive neuromascular facilitation) pristop.

Kako poteka program?

 

Termini:

DATUM TRAJANJE LOKACIJA ŠTEVILO UDELEŽENK NAČIN UDELEŽBE PRIHAJAJOČI DATUMI CENA
2022 12 tednov Online največ 120 PDF preko maila + FB skupina  4. april 2022 60 eur v predprodaji in po 4.4.

V tem programu uporabljamo sledeča pripomočka (za katera vam ob nakupu tega programa nudimo 15% popust s kodo detox15) :

  1. Terapevtske masažne žogice
  2. Mehko žogo core