Zaradi Aljine strasti do anatomije in fiziologije stopal, dihanja, stabilizacije telesa in telesne drže, so se nanjo začele obračati mamice z otroki. Podlaga za to so bili predvsem napisani članki:

Najpogosteje starši iščejo pomoč za svoje otroke za:

  • Odpravljanje dihanja skozi usta
  • Za odpravljanje ploskih stopal in hallux valgusa
  • Za izboljšanje telesne drže
  • Diastaza rektusov (razmik trebušnih mišic)
  • Otroci športniki (pravilna krepitev telesnega jedra, urinska inkontinenca..)
  • Boljši gibalni razvoj pri otrocih z Aspergerjevim sindromom
  • Dihalne težave, težave s kožo

Na naših terapevtskih gibalnih uricah pa preverimo tudi integriranost primarnih refleksov otroka in vas opozorimo na nepravilnosti.

otroci_slika-2

Kako jim pomaga?

 

Z DIHALNIMI IGRICAMI..

Dihalne igrice otroka skozi igro učijo bolj kvalitetnega dihanja in dihanja skozi nos, vaj za jezik, pravilno požiranje in bolj pravilen razvoj čeljusti. V igro povabimo tudi starše, kjer otroci pridobijo zaupanje in vzor – starši pa se tako naučijo igric za izvajanje doma. Podlaga za dihalne igrice izhaja iz literature Dr. Buteyko & Dr. Mew in Myobrace system. Otroci imajo te igrice zelo radi, saj se sploh ne zavejo, da pri tem dihajo skozi, da dihajo tišje in da dihajo manj!

S starši se tudi pogovorimo o možni izbiri naravnega zobozdravstva v Sloveniji.

S STOPALNIMI IGRICAMI..

Sodobni otroci imajo pogosto težave z neustreznim razvojem stopal in slabe drže. S pomočjo preprostih in zabavnih igric, najdemo veliko načinov za krepitev stopalnih lokov, trebušne muskulature in drugih stabilizatorjev dobre drže. S starši in otroci se tudi pogovorimo, katere dejavnike v svojem okolju bi lahko spremenili v prid gibanju in boljšemu razvoju (vrsta obutve, sedenje na tleh, vrste športnih aktivnosti, gibanje v domači dnevni sobi..)

otroci_slika-3

Z IGRO DO FUNKCIONALNE TREBUŠNE STENE (DIASTAZA REKTUSOV)

Diastaza rektusov se lahko pojavi že ob rojstvu in ‘vztraja’. Včasih jo spremlja tudi popkovna kila. Kaj lahko storimo starši, da se stanje ne slabša in da preprečimo morebitne kirurške posege?

Kolikšna je ponavadi starost otrok?

Obravnavani otroci so večinoma stari med 4 in 17 let. V primerih diastaze rektusov in težav s ploskimi stopali tudi manj (glej video zgoraj).

 

Kako poteka individualna obravnava?

Na individualno obravnavo se morate naročiti. Lahko preko spodnjega obrazca, info maila, telefona, facebooka.. Termini so možni tako v dopoldanskem kot popoldanskem času, izjemoma tudi ob sobotah (za oddaljene družine). Srečanje traja 45 minut. S seboj ne potrebujete ničesar.

 

Koliko srečanj je potrebnih?

Ko gre za obravnavo dihanja in stopal, zadostuje ena obravnava, saj dobite vsa navodila z videi ali zapisana navodila. Če gre za korekcijo telesne drže, se lahko na vašo željo uredi paket treh obiskov, obiski pa potekajo 1x mesečno.

 

Ali se srečanja lahko udeležijo vsi sorojenci oziroma cela družina?

Da, seveda! To je celo zaželeno, saj je pri realizaciji cilja skoraj nujno, da sodeluje in se podpira cela družina. Gre za nov, bolj zdrav način življenja, ki je koristen za vse, tako za otroke, kot starše. Poleg tega imamo v vadbenem studiu tudi igrala in plezala, tako da se otroci vedno lahko ‘samo’ ali tudi poljubno igrajo.(Medtem, ko se spontano igrajo, se opazuje njihovo gibanje).

otroci_slika-4

Mnenje mame Barbare H.

Domen (13 let) je prišel na Vadbeno kliniko zaradi težav, ki so se mu pojavljale ob treningu teka čez ovire: urinska inkontinenca, boleča pokostnica, boleče mišice kvadricepsa in tudi tiki. Po prvem obisku je vaje dva meseca redno izvajal doma po svojem individualnem video programu (poleg rednih tekaških treningov 3-4x tedensko). Ob drugem srečanju smo naredili pregled stanja in vaje dodatno nadgradili.

“Domen je zelo zadovoljen z napredkom, predvsem pri vajah, kjer se vidi učinek, npr. pri vaji na vseh 4, kjer na začetku ni mogel narediti ponovitve na isti strani in šele po enem mesecu  izvajanja vaj, mu je to uspelo in sedaj vajo še nadgrajuje. Precej več moči čuti pri teku z zaprtimi usti, seveda pa še ne more teči celotnega ogrevanja 20 minut z zaprtimi usti.

Redno izvaja tudi vaje za masažo stopal z žogicami, čuti boljši oprijem stopala v supergah in s tem večjo sigurnost in moč. Pomembno je tudi, da po treningih nima več bolečin v mišicah, pokostnici, urinske inkontinence.. saj redno izvaja raztezne vaje. (Tudi tiki so se zmanjšali.)

Ker je bilo toliko vaj, sva rabila kar nekaj časa, da jih je osvojil, ampak se je izplačalo.

Hvala vam in lep dan,

Barbara”

member-portal-myobrace

Alja se izobražuje tudi na področju orofacialne-miofunkcijske terapije, kar poenostavljeno pomeni, da vam svetuje glede ustreznih vaj za pravilen razvoj čeljusti, obraza zob in telesne drže ter vas po potrebi usmeri še k drugim strokovnjakom kot so funkcionalni zobozdravnik, MNRI terapevt, cranio-sakralni terapevt ipd.

Koliko stane in kaj dobimo za to vsoto?

 

CENIK

 

Ali imate tudi online program za otroke?

Da, to je program JUNGLE KID!

Raziščite še več vsebin na temo: