Zaradi Aljine strasti do raziskovanja razvoja človeških možganov, drže, organa za ravnotežje in funkcije oči, so se nanjo začele obračati mamice z otroki starimi med 3 do 10 in več let.  Najpogosteje starši iščejo pomoč za svoje otroke za:

  • Odpravljanje dihanja skozi usta
  • Za preverbo in integracijo primarnih refleksov (skozi gibalne vzorce in ritmične gibe)
  • Za odpravljanje ploskih stopal
  • Za izboljšanje telesne drže
  • Diastaza rektusov (razmik trebušnih mišic)
  • Otroci športniki (pravilna krepitev telesnega jedra, urinska inkontinenca, boljša koordinacija oči – roka)
  • Boljši gibalni razvoj in telesna drža pri otrocih na spektru ali z ADD, ADHD
  • Dihalne težave, težave s kožo, alergije
  • Za bolje sposobnosti: gibanja, branja, ravnotežja, koordinacije, manj slabosti v avtu, manj izbirčnosti pri jedi, manj izbruhov jeze, več pozornosti, manj hiperaktivnosti.. ipd
otroci_slika-2

Kako jim pomaga?

 

Z DIHALNIMI IN ORO-MIOFUNKCIJSKIMI IGRICAMI..

Dihalne igrice otroka skozi igro učijo bolj kvalitetnega dihanja in dihanja skozi nos, vaj za jezik, pravilnega požiranja in bolj pravilen razvoj čeljusti. V igro povabimo tudi starše, kjer otroci pridobijo zaupanje in vzor – starši pa se tako naučijo igric za izvajanje doma. Otroci imajo te igrice zelo radi, saj se sploh ne zavejo, da pri tem dihajo skozi nos, da dihajo tišje in da dihajo manj!

Po potrebi sodelujemo še s funkcionalnimi zobozdravniki, osteopati, kranio-sakralnimi terapevti.

Z GIBALNIMI IGRICAMI ZA INTEGRACIJO PRIMARNIH REFLEKSOV

Obstaja več različnih tehnik za integracijo primarnih refleksov. Na individualni obravnavi se odločimo, katera je najbolj ustrezna za vašega otroka.

S STOPALNIMI IGRICAMI, IGRICAMI ZA GIBANJE OČI, POVEZOVANJE HEMISFER IN ŠE VELIKO VEČ..

Sodobni otroci imajo pogosto težave z neustreznim razvojem stopal in slabe drže. S pomočjo preprostih in zabavnih igric, najdemo veliko načinov za krepitev stopalnih lokov, trebušne muskulature in drugih stabilizatorjev dobre drže. S starši in otroci se tudi pogovorimo, katere dejavnike v svojem okolju bi lahko spremenili v prid gibanju in boljšemu razvoju.

otroci_slika-3

Z IGRO DO FUNKCIONALNE TREBUŠNE STENE (DIASTAZA REKTUSOV)

Diastaza rektusov se lahko pojavi že ob rojstvu in ‘vztraja’. Včasih jo spremlja tudi popkovna kila. Kaj lahko storimo starši, da se stanje ne slabša in da preprečimo morebitne kirurške posege?

Kolikšna je ponavadi starost otrok?

Obravnavani otroci so večinoma stari med 4 in 17 let.

 

Kako poteka individualna obravnava?

Na individualno obravnavo se morate naročiti. Termini so možni tako v dopoldanskem kot popoldanskem času. Srečanje traja 60 minut. S seboj ne potrebujete ničesar. Po končanem obisku (naslednji dan) dobite na mail vse potrebne vaje v video obliki in program izvajanja.

 

Koliko srečanj je potrebnih?

Odvisno od razloga, zakaj se obračate na nas. Največkrat 1- 3 obravnave. Razmak med posameznimi obravnavami je 1-3 mesece.

 

Ali se srečanja lahko udeležijo vsi sorojenci oziroma cela družina?

Da, seveda! To je celo zaželeno, saj je pri realizaciji cilja skoraj nujno, da sodeluje in se podpira cela družina. Gre za nov, bolj zdrav način življenja, ki je koristen za vse, tako za otroke, kot starše. Poleg tega imamo v vadbenem studiu tudi igrala in plezala, tako da se otroci vedno lahko ‘samo’ ali tudi poljubno igrajo. (Medtem, ko se spontano igrajo, se opazuje njihovo gibanje).

otroci_slika-4

Mnenje mame Barbare H.

Domen (13 let) je prišel na Vadbeno kliniko zaradi težav, ki so se mu pojavljale ob treningu teka čez ovire: urinska inkontinenca, boleča pokostnica, boleče mišice kvadricepsa in tudi tiki. Po prvem obisku je vaje dva meseca redno izvajal doma po svojem individualnem video programu (poleg rednih tekaških treningov 3-4x tedensko). Ob drugem srečanju smo naredili pregled stanja in vaje dodatno nadgradili.

“Domen je zelo zadovoljen z napredkom, predvsem pri vajah, kjer se vidi učinek, npr. pri vaji na vseh 4, kjer na začetku ni mogel narediti ponovitve na isti strani in šele po enem mesecu  izvajanja vaj, mu je to uspelo in sedaj vajo še nadgrajuje. Precej več moči čuti pri teku z zaprtimi usti, seveda pa še ne more teči celotnega ogrevanja 20 minut z zaprtimi usti.

Redno izvaja tudi vaje za masažo stopal z žogicami, čuti boljši oprijem stopala v supergah in s tem večjo sigurnost in moč. Pomembno je tudi, da po treningih nima več bolečin v mišicah, pokostnici, urinske inkontinence.. saj redno izvaja raztezne vaje. (Tudi tiki so se zmanjšali.)

Ker je bilo toliko vaj, sva rabila kar nekaj časa, da jih je osvojil, ampak se je izplačalo.

Hvala vam in lep dan,

Barbara”

member-portal-myobrace

Alja se izobražuje tudi na področju orof-miofunkcijske terapije, kar poenostavljeno pomeni, da vam svetuje glede ustreznih vaj za pravilen razvoj čeljusti, obraza zob in telesne drže pri čemer kombinira tudi vaje za integracijo primarnih refleksov, integracijo hemisfer in vaje za oči.

Ali imate tudi online program za otroke?

Da, to je program JUNGLE KID!

Raziščite še več vsebin na temo: