DIASTAZA REKTUSOV, BOLEČINE V MEDENICI, CARSKI REZ

  • Ko se dvigujete s tal opazite, da se izboči grebenček po sredini trebuha?
  • Ne veste ali imate diastazo rektusov ali ne ali celo (popkovno) kilo?
  • Vas obenem tudi boli križ ali težje zadržujete vodo?
  • Čutite, da vam trebušne mišice ne dajejo prave opore?
  • Se nikakor ne morete znebiti izgleda poporodnega trebuščka?
  • Vas tudi špika v medenici?
  • Vas bolijo sklepi?

Za več informacij glede reševanje problematične diastaze rektusov, ki naj bi potrebovala KIRURŠKO SANACIJO, kliknite TU!

POPORODNA ‘REHABILITACIJA’ je individualna obravnava, ki temelji na osebnem pregledu in sestavi vadbenega programa.

Individualne obravnave izvaja Alja Malis. Na srečanju se izvede pregled diastaze rektusov, ocena potencialnih trebušnih kil, telesna drža, mobilnost medenice. Zanima nas tudi način poroda, kirurški posegi, poškodbe, športne aktivnosti, vaša prebava, hormoni, kvaliteta spanja in še kaj.

Ko zberemo skupek vaših težav, jih skušamo povezati v smiselno celoto in najti vzrok. Prikažemo vam delovanje našega globokega telesnega sistema (znotraj – trebušni pritisk) in s tem delovanje medenice, mišic medeničnega dna, trebušnih mišic, mehurja oziroma vse, kar spada zraven.

Ko razumete, kaj napaja vaše težave, vam razložimo vse metode njihovega reševanja.

Pokažemo najosnovnejšo in najpomembnejšo tehniko, ki je sestavni del vseh vaj.

Ostale vaje vam opišemo, naslednji dan pa pošljemo v obliki personaliziranega video vadbenega programa po dneviih v tednu (ki ga lahko komentirate).

Reševanje vaših težav se lahko na tem mestu zaključi (z izvajanjem personaliziranega programa po meri) oziroma se v določenih primerih nadaljuje (velika ali persistentna diastaza rektusov ipd) in dodaja nove metode saniranja.

Principalni način, da se za vedno znebite diastaze rektusov (oziroma inkontinence, prolapsa) je ta, da se naučite kontrolirati IAP (intra-abdominalni oziroma znotra-trebušni) pritisk.

Kako to storite, je opisano v VIDEO PRIROČNIKU O DIASTAZI, ki si ga lahko naložite BREZPLAČNO.

 

Na sledeči povezavi pa najdete BREZPLAČNE VAJE ZA 0-6 TEDNOV PO PORODU.

Ali so potrebna nadaljna srečanja?

Največkrat zadostuje en obisk (60 min), ker vam na podlagi osebne diagnostike naknadno sestavimo personaliziran vadbeni program.

V izrednih primerih, ko je diastaza rektusov zelo velika (globoka in široka) se po potrebi dogovorimo za več srečanj oziroma za več polovičnih srečanj.

Včasih pa stranka izrazi željo na primer mesečnih individualnih srečanjih ali posameznim ‘follow up’ programom.

POGLEJ SI TJAŠINO ZGODBO PO PORODU DVOJČKOV IN CARSKEM REZU (Klikni in preberi)

Ali lahko pridem z otrokom, družino?

Seveda, vedno lahko prideš s člani tvoje družine. Prisotnost partnerja se je vedno izkazala za zelo dobrodošlo, saj le ta potem bolje razume stisko partnerke in jo tudi lažje vzpodbuja k vajam doma (ali poprime otročka). Če bo na tvojo željo prisoten tudi dojenček, se bova konkretno na njem naučili, kako ga pravilno dvigovat (ali lupinico). Na kasnejših srečanjih pa se boš lahko določene vaje naučila izvajati tudi z njim.

Moj otrok ima tudi diastazo rektusov/popkovno kilo?

V tem primeru je najbolje, da ga pripelješ s seboj, da se oceni, kaj je najbolje za njega. Veliko je odvisno od starosti in ali je prisotna kila.

 

NOBEN DEL TE VSEBINE NI NAVODILO NITI NASVET ZA RAVNANJE, ZATO SE PRED ODLOČITVIJO ZA KAKRŠNEKOLI SPREMEMBE ALI DEJANJA NA PODLAGI TEH VSEBIN NAJPREJ OBVEZNO POSVETUJTE Z VAŠIM OSEBNIM ZDRAVNIKOM.

Raziščite še več vsebin na temo: