DIASTAZA REKTUSOV, BOLEČINE V MEDENICI, CARSKI REZ

  • Ko se dvigujete s tal opazite, da se izboči grebenček po sredini trebuha?
  • Ne veste ali imate diastazo rektusov ali ne ali celo (popkovno) kilo?
  • Vas obenem tudi boli križ ali težje zadržujete vodo?
  • Čutite, da vam trebušne mišice ne dajejo prave opore?
  • Se nikakor ne morete znebiti izgleda poporodnega trebuščka?
  • Vas tudi špika v medenici?
  • Vas bolijo sklepi?
lucija-uz-1

NOVO! Za več informacij glede reševanje problematične diastaze rektusov, kliknite TU!

(Trenutno z doktorjem delujeva vsak iz svojega konca Ljubljana – Obala.)

POPORODNA ‘REHABILITACIJA’ je individualna obravnava, ki temelji na osebnem pregledu in sestavi vadbenega programa.

Individualne obravnave izvaja Alja Malis. Na srečanju se izvede pregled diastaze rektusov, ocena potencialnih trebušnih kil, telesna drža, mobilnost medenice. Zanima nas tudi način poroda, kirurški posegi, poškodbe, športne aktivnosti, vaša prebava, hormoni, kvaliteta spanja in še kaj.

Ko zberemo skupek vaših težav, jih skušamo povezati v smiselno celoto in najti vzrok. Prikažemo vam delovanje našega globokega telesnega sistema (znotraj – trebušni pritisk) in s tem delovanje medenice, mišic medeničnega dna, trebušnih mišic, mehurja oziroma vse, kar spada zraven.

Ko razumete, kaj napaja vaše težave, vam razložimo vse metode njihovega reševanja.

Pokažemo najosnovnejšo in najpomembnejšo tehniko, ki je sestavni del vseh vaj.

Ostale vaje vam opišemo, naslednji dan pa pošljemo v obliki personaliziranega video vadbenega programa po dneviih v tednu (ki ga lahko komentirate).

Reševanje vaših težav se lahko na tem mestu zaključi (z izvajanjem personaliziranega programa po meri) oziroma se v določenih primerih nadaljuje (velika ali persistentna diastaza rektusov ipd) in dodaja nove metode saniranja (vibracijski trening, infra -rdeča svetloba/savna, solna terapija, manualna terapija..).

Principalni način, da se za vedno znebite diastaze rektusov (oziroma inkontinence, prolapsa) je ta, da se naučite kontrolirati IAP (intra-abdominalni oziroma znotra-trebušni) pritisk.

Kako to storite, je opisano v VIDEO PRIROČNIKU O DIASTAZI, ki si ga lahko naložite BREZPLAČNO.

 

Na sledeči povezavi pa najdete BREZPLAČNE VAJE ZA 0-6 TEDNOV PO PORODU.

Ali so potrebna nadaljna srečanja?

Največkrat zadostuje en obisk (60 min), ker vam na podlagi osebne diagnostike naknadno sestavimo personaliziran vadbeni program.

V izrednih primerih, ko je diastaza rektusov zelo velika (globoka in široka) se po potrebi dogovorimo za več srečanj oziroma za več polovičnih srečanj.

Včasih pa stranka izrazi željo na primer mesečnih individualnih srečanjih ali posameznim ‘follow up’ programom.

CENIK | PRAVILNIK

KAJ PRAVI O NAŠEM POPORODNEM PROGRAMU STROKA?

KATARINA GALIČ JERMAN, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva ter mati

Katarina Galič Jerman, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Pozdravljena Alja, ogledala sem si kar nekaj video posnetkov, poskusila vaje in odkrito rečeno sem vesela, ko vidim, da so poudarki na bistvenih stvareh…. drža telesa, metabolizem, poporodnih težavah in pomoči ženskam pri vzpostavitvi normalne ” aktivnosti” že samo ob gospodinjskih opravilih. Čestitam! Namreč zato, ker ste združila modern način življenja, multifuncionalnost ženske vloge v današnjem svetu, ob katerem vedno znova primanjkuje časa , da ženske poskrbimo same zase, in vsakodnevno aktivnost, ki jo lahko ob ” pravilno” izvedenih gibih ” izrabimo” sebi v prid.
Pohvala z moje strani in z veseljem bom spremljala nove ideje še naprej!!! Lep pozdrav, Katarina

ANJA JOVANOVIČ KUNSTELJ dr. med., Specialistka splošne kirurgije, mama treh otrok

Anja Jovanovič Kunstelj dr. med., Specialistka splošne kirurgije

Kot mamica in kot profesionalka, ki se pri svojem delu srečujem z ženskami, ki imajo nepravilnosti trebušne stene, Aljin program iz srca priporočam. Njene usmeritve so korektne, strokovno utemeljene in ženskam predstavljene na prijeten način. In kar šteje največ – rezultati so vidni.

SAŠA PANIČ, DIPL. FIZIOTERAPEVTKA, MAMICA 2 OTROK

Saša Panič, dipl. fizioterapevtka

Pri Alji sem se udeležila programa Poporodni preporod – tako sem spoznala njen način dela in kasneje tudi njo samo. Ima veliko znanja, izkušenj in idej, kako po najboljših močeh pomagati ljudem, ki imajo težave – nosečke, ženske po porodu, ljudje z bolečinami v križu oziroma kako pomagati predvsem ženskam po porodu, ki na začetku morda še nimajo težav, se pa razvijejo kasneje zaradi nepravilnega gibanja, nepravilnega nošenja bremen (otroka) – uhajanje urina, bolečine v križu in podobne težave, ki se lahko sčasoma razvijejo. Program Poporodni preporod me je iz strokovnega vidika zelo navdušil, predvsem iz razloga, ker v samem programu ne gre primarno za hujšanje po porodu, ampak za celotno žensko telo po porodu in izboljšanje funkcije le-tega. Ženske pridobijo ogromno informacij in navodil, kako kvalitetno okrepiti telesno jedro, kar je nujno potrebno po porodu in nam na dolgi rok lahko zelo pomaga. Program vaj je iz mojega strokovnega vidika zelo dobro načrtovan, poleg tega pa ženska po porodu dobi zlata vredne informacije na enem mestu – o pravilnem gibanju preko celega dneva (pri vseh aktivnostih, ki jih ženska ima – pospravljanje, kuhanje, nošenje otroka, dojenje, nošenje lupinice…), o prehranskih trikih, ki jih večina ljudi še ne pozna, o splošnih stvareh, ki so najboljše za naše malčke. Zelo všeč in pohvalno pri njenem delu mi je to, da se veliko posvetuje s strokovnjaki, prebira ogromno strokvnih literatur, sama pa glede na izkušnje in pridobljeno znanje vse skupaj zapakira na način, ki prinaša največ rezultatov in ki je najbolj varen, strokoven in prijazen za vadečega. Fizioterapevtom, ki se vsakodnevno srečujemo s pacienti z bolečinami v hrbtenici, križu, je tak način dela zelo v pomoč pri ozaveščanju pravilnega gibanja in pri zmanjševanju težav.

Ali lahko pridem z otrokom, družino?

Seveda, vedno lahko prideš s člani tvoje družine. Prisotnost partnerja se je vedno izkazala za zelo dobrodošlo, saj le ta potem bolje razume stisko partnerke in jo tudi lažje vzpodbuja k vajam doma (ali poprime otročka). Če bo na tvojo željo prisoten tudi dojenček, se bova konkretno na njem naučili, kako ga pravilno dvigovat (ali lupinico). Na kasnejših srečanjih pa se boš lahko določene vaje naučila izvajati tudi z njim.

Moj otrok ima tudi diastazo rektusov/popkovno kilo?

V tem primeru je najbolje, da ga pripelješ s seboj, da se oceni, kaj je najbolje za njega. Veliko je odvisno od starosti in ali je prisotna kila.

 

NOBEN DEL TE VSEBINE NI NAVODILO NITI NASVET ZA RAVNANJE, ZATO SE PRED ODLOČITVIJO ZA KAKRŠNEKOLI SPREMEMBE ALI DEJANJA NA PODLAGI TEH VSEBIN NAJPREJ OBVEZNO POSVETUJTE Z VAŠIM OSEBNIM ZDRAVNIKOM.

Raziščite še več vsebin na temo: